Otepääl algas mitmes paigus lumetootmine

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Lumekahurid töötavad Otepää eri paigus jõudsalt.
Lumekahurid töötavad Otepää eri paigus jõudsalt. Foto: Otepää vallavalitsus

Talvepealinnas Otepääl alustati nädalavahetusel lumetootmist. Lumekahurid töötavad hetkel täisvõimsusel ning ilm.ee andmetel lubab talviseid külmakraade terveks nädalaks.

Otepää kesklinnas asuvas talvepargis käivitati lumekahurid juba eelmisel neljapäeval. Otepää Winterplace'i juhataja Siim Kalda sõnul on lumetootmine täies hoos ja talvepark on plaanis avada esimeseks advendiks.

«Selleks ajaks on tuubirajad, karussell ja kelgumägi – kõik pargiatraktsioonid avatud. Loodame ka uisuväljaku esimeseks advendiks valmis saada. Tundub, et talv tuleb sellel aastal ikka õigel ajal, kui ilma vähegi on, saame kogu lumevaru nädala lõpuks valmis teha,» lisas Kalda.

Kuutsemäe ja Väikese Munamäe suusakeskuse juhataja Priit Tammemägi ütles, et Kuutsemäe avatakse loodetavasti juba sellel reedel.

«Oleme oma lumetootmise süsteeme täiendanud, Väikesel Munamäel alles lõpetasime arendustööd ning seetõttu avame Munaka väikese viivitusega järgmisel nädalal. Kuutsemäel on praegu töös 15 lumekahurit, Munaka võimsus on aga kaks korda kasvanud,» märkis Tammemägi.

Lumekahurid on tööd alustanud ka Tehvandi spordikeskuse staadionil. «Toodame lund vastavalt miinuskraadide olemasolule. Niipea kui vajaliku hulga lund kokku saame, avame ka suusarajad,» sõnas Tehvandi spordikeskuse juhataja Jaak Mae.

Tehvandil avatakse suusarajad niipea kui võimalik.
Tehvandil avatakse suusarajad niipea kui võimalik. Foto: Otepää vallavalitsus

Tehvandi võõrustab algaval hooajal mitut suurvõistlust: detsembris toimuvad kahevõistluse Eesti meistrivõistlused, järgmise aasta jaanuaris on Skandinaavia karikavõistlused, veebruaris FISi kahevõistluse maailmakarikas ja Tartu maraton, märtsis on IBU noorte ja juunioride meistrivõistlused laskesuusatamises ning Põhjamaade noorte meistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles