Sügis on liikluses ohvriterohke – läinud aasta hukkunute arv on juba ületatud

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Avarii. Pilt on illustratiivne.
Avarii. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Eelmisel aastal hukkus Eestis liikluses 50 inimest, sel aastal on hukkunuid juba 53. Ning tõepoolest, tänavune sügis on olnud ohvriterohke. Oktoobris oli hukkunuid seitse ja novembris on hukkunute arv juba samuti seitse. Viimase kolme aasta keskmine liiklusohvrite arv oktoobris on neli ja novembris samuti neli, tõdes transpordiameti liiklusekspert Villu Vane.

«Ja mis selle aasta novembrile iseloomulik – seitsmest õnnetusest kuus on juhtunud pimedal ajal, sh kolm õnnetust, milles hukkus jalakäija. Liiklusolud on olnud väga kehvad: pime aeg, märg ja sadu ning nähtavus on kehv,» kommenteeris Vane. «Lisaks on juhtunud surmaga lõppenud õnnetusi, mida on väga raske ennetada – Harjumaa õnnetus, milles hukkusid isa ja tütar, ning õnnetus Lääne-Virumaal traktoriga.»

Vane märkis, et kui vaadata raskete liiklusõnnetuste arvu ja vigastatute arvu, siis oleme 2022. aasta tasemel. Kümne kuu seisuga oli nii õnnetusi kui ka vigastatuid isegi veidi vähem. Õnnetustes hukkunute arv kõigub ja see on väiksete absoluutarvude puhul paratamatu. «Nagu eespool märkisin, on sel aastal kahjuks hukkunuid rohkem kui aasta tagasi. Tänase päeva seisuga eelmise aasta võrdluses +10 hukkunut!» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles