Raeplatsi liuväli tuleb nagu mullu, aga ühe suure vahega

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Tartu linnavolikogu opositsiooni järjepidev kriitika on viinud selleni, et Tartu raeplatsi liuväli kerkib tänavu ehitusprojekti alusel, seejuures on projektijuht Ragnar Kekkoneni kinnitusel otsustatud, et suudlevate tudengite purskkaevu ja uisuväljaku vahele jääb 70 sentimeetrit.
 
Tartu linnavolikogu opositsiooni järjepidev kriitika on viinud selleni, et Tartu raeplatsi liuväli kerkib tänavu ehitusprojekti alusel, seejuures on projektijuht Ragnar Kekkoneni kinnitusel otsustatud, et suudlevate tudengite purskkaevu ja uisuväljaku vahele jääb 70 sentimeetrit.  Foto: Margus Ansu

Kindel on see, et tuleval nädalal algab Tartu raekoja ees uisuväljakule jää tegemine, ning ka see, et esimesed uisupoognad saab seal teha advendipühapäeval, 3. detsembril. Kes varem käinud, sellele on kõik tuttav, kinnitas projektijuht Ragnar Kekkonen. Kuid on üks suur vahe.

Ja see suur vahe on tingitud viimastel kuudel käinud madinast selle üle, kas varasematel aastatel otse vastu suudlevate tudengite purskkaevu ulatunud jääväli võis purskkaevu kahjustada. Linnavalitsus on püsinud seisukohal, et see nii ei olnud ja äsja lõppenud kalli remondi tingis tehnosüsteemide vananemine, veelekked olid juba enne liuvälja esimest ehitamist. EKRE esindajad volikogus püüavad aga endiselt tõestada muud ja on leidnud, et uisuvälja rajamisel on tehtud vigu.

Aga nüüd on vastu võetud otsus, et purskkaevu ja uisuvälja jääb eraldama suur vahe, 70 sentimeetrit. Kekkoneni sõnul on kavas see vahe katta vineeriga, et vältida ka lume kogunemist sellesse tühimikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles