Tartu jagab miljööväärtuse parandamiseks 30 000 eurot

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kokku 30 000 eurot jagab Tartu linn tänavu restaureerimistoetusteks, mis on ette nähtud miljööväärtuslike hoonete detailide taastamiseks. Toetust on taotletud 29 hoone restaureerimistöödeks.

Tartu arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja Karin Raid märkis, et miljööalade eripära määravad paljuski arhitektuursed detailid. Nende taastamine nõuab omanikult suurt pühendumust ning see pole sugugi odav.

«Tore, et inimesed selliseid töid ette võtavad ja neid tahame ka omalt poolt toetada.» Linn saab tänavu restaureerimistöid toetada 30 protsendi ulatuses, täpsustas Raid.

Enim avaldusi on esitatud linnale Karlova, Toometaguse ja Supilinna linnaosadest. Toetuse suuruse määramisel lähtutakse taotluse lisana esitatud odavamast hinnapakkumisest.

Toetust sai küsida miljööväärtusega hoonestusaladel asuvate või miljööväärtusega üksikobjektidena kaitse all olevate enne 1944. aastat ehitatud hoonete arhitektuursete detailide (aknaraamid, välisuksed, luugid, varikatused, verandad, rõdud, trepid, fassaadikujunduse elemendid, katusetornid, erkerid, piirdeaiad jms) restaureerimiseks ja taastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles