Presidendi kultuurirahastu noore haridustegelase preemia pälvis Mari-Liis Nummert

Tartu Postimees
Copy
Eetikakeskuse väärtuspõhise hariduse projektijuht Mari-Liis Nummert pälvis Vabariigi Presidendi kultuurirahastu noore haridustegelase preemia.
Eetikakeskuse väärtuspõhise hariduse projektijuht Mari-Liis Nummert pälvis Vabariigi Presidendi kultuurirahastu noore haridustegelase preemia. Foto: Raigo Pajula

14. novembril tunnustas president Alar Karis kultuurirahastu noore haridustegelase preemiaga õpetajat ja Tartu ülikooli eetikakeskuse väärtuspõhise hariduse projektijuhti Mari-Liis Nummertit.

Autasu pälvinud Mari-Liis Nummert on oma inim- ja väärtuskeskse lähenemisega aktiivselt toetanud haridusvaldkonna arengut nii õpetajatöö kui ka väärtuskasvatuse projektide kaudu. Nummert on programmi «Noored kooli» vilistlane, kelle panust on ühiskonnas märgata paljudel tasanditel alates vabatahtliku töö tegemisest kuni publikatsioonide kirjutamiseni.

Eetikakeskuse projektijuhina edendab ta hariduselus aktiivselt väärtuskasvatust, mille toel saab areneda väärtuspõhine organisatsioonikultuur. Lisaks Tartu ülikoolis pedagoogilise eetika õppejõuna ja koolis ühiskonnaõpetuse õpetajana tegutsedes aitab Nummert ellu viia eestikeelsele haridusele ülemineku programmi Ida-Virumaa lasteaedades.

Nummert sõnas, et võidetud preemia taga peitub tihe koostöö kolleegide ja koolidega. «Olen hästi tänulik enda meeskonnale eetikakeskuses, sest kõik meie õnnestumised on ühised õnnestumised, see on ühine töö. Mul on hea meeskond ülikoolis ja koolis, head koostööpartnerid, võimalus igal aastal kohtuda ja koos õppida paljude koolide, lasteaedade ja oma valdkonna inimestega üle Eesti – see kõik õnnestab,» ütles ta.

Noore haridustegelase preemia suurus on 5000 eurot. Sellega premeeritakse taotlemise hetkel 35-aastast või nooremat inimest, kes on Eesti hariduselu edendamisse silmapaistvalt panustanud kas õpetades, haridusuuendusi eest vedades või õppematerjale koostades.

Lisaks haridustegelase preemiale andis president välja noore haridustegelase reaalainete eripreemia, mille pälvis Tallinna Pelgulinna riigigümnaasiumi loodus- ja reaalteaduste juhtõpetaja Leesi Peedumäe. Preemiate kätteandmisele järgnes väärtuspõhisuse teemal vestlusring, mida saab järelvaadata siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles