ERM kutsub uudishimupäeval muuseumikogudega tutvuma

Tartu Postimees
Copy
Muuseumi peavarahoidja Riina Reinvelt kutsub huvilisi uudishimutuurile muuseumi hoidlatesse.
Muuseumi peavarahoidja Riina Reinvelt kutsub huvilisi uudishimutuurile muuseumi hoidlatesse. Foto: Anu Ansu / ERM

Sel reedel, 17. novembril tähistatakse president Alar Karise üleskutsel teist aastat järjest uudishimupäeva. Eesti Rahva Muuseumi peavarahoidja Riina Reinvelt kutsub sel päeval kell 16 huvilisi uudishimutuurile muuseumi hoidlatesse (Muuseumi tee 2, Tartu).

«Tunniajase tuuri käigus saab aimu, millised näevad välja ERMi varasalved – kus ja kuidas hoitakse eestlastele olulist pärandit. Lisaks kuuleb, kuidas kogusid täiendatakse ja kuidas neid lähemalt uurima tulla,» ütles Reinvelt.

Koha tuuril tagab eelnev registreerimine ERMi kodulehel. Osalejate arv on piiratud. Pääsme hinnaga neli eurot saab osta enne tuuri algust muuseumi A-infoletist. Lisainfo ja registreerimine: https://www.erm.ee/et/events/uudishimu-tuur.

Samal päeval näeb ERMi näitustel ja sillaalal kunstilembeseid koolilapsi ja -noori, kes võtavad osa ERMi 27. võistujoonistamisest (NB! Registreerimine on lõppenud!). Seekordne võistlus kannab pealkirja «Inimese ilu on vaataja silmades».

Õpilaste võistlustöödest valmib näitus, mida näeb ERMi sillaalal 22. novembrini. Võistujoonistamise võidutööd kuulutatakse välja järgmisel nädalal.

ERM kehutab tänavu joonistama ka võistlevate õpilaste õpetajaid ja juhendajaid. Võistujoonistamise päeval valmib juhendajate kaasa võetud joonistustest väljapanek õpilaste innustamiseks ja elukestva uudishimu toetamiseks. Lisainfo: https://www.erm.ee/et/events/27-voistujoonistamine.

Uudishimupäev on president Alar Karise algatus, mida tähistati esimest korda 17. novembril 2022. Päeva eesmärk on väärtustada uudishimu kui elukestva õppimise alust ning innustada tegevusi, mis inspireerivad igas vanuses inimesi silmaringi avardama ja uusi teadmisi ning oskusi omandama.

Allikas: Eesti Rahva Muuseum

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles