Eesti vanima rakenduskõrgkooli õppurid saavad tunnustuse

Tartu Postimees
Copy
Tartu tervishoiukõrgkool.
Tartu tervishoiukõrgkool. Foto: Sille Annuk

Täna, 15. novembril tähistab 212. aastapäeva Eesti vanim rakenduskõrgkool, Tartu tervishoiu kõrgkool. Aastapäevaaktusel jagab üliõpilastele stipendiume Eesti suurim tarkvaraarendusettevõte Playtech Estonia, samuti saavad sel sügisel esmakordselt õppurid PAI stipendiumi.

Eesti suurim tarkvaraarendusettevõte Playtech Estonia paneb neljandat õppeaastat järjest kaks korda õppeaastas viiele Tartu tervishoiu kõrgkooli õendusüliõpilasele välja 500-eurosed stipendiumid. Sel sügisel saab esmakordselt ka viis tervishoiukõrgkooli õe ja viis hooldustöötaja õppekava õppurit viieks kuuks 750-euro suuruse kodanikualgatuse PAI stipendiumi. Lisaks antakse 2023. aasta kevadest alates kõrgkoolis välja PAI tervisedendusliku projekti stipendiumi, selle eesmärk on toetada ning väärtustada kogukonnale suunatud teenuseid, mis aitavad teaduspõhise info jagamise toel suurendada inimeste terviseteadlikkust.

«Tartu tervishoiu kõrgkool Eesti vanima rakenduskõrgkoolina on pideval arenguteekonnal, avatud nii riigisiseselt kui rahvusvaheliselt, ja me väga hindame koostööd oma tööandjatest partneritega, aga ka laiemalt. Tänuväärne on, et saame jagada stipendiume meie heade toetajatega koostöös, et motiveerida ja tunnustada tervishoiuspetsialistiks õppimist,» sõnas Tartu tervishoiu kõrgkooli rektor Ulla Preeden.

1811. aastal asutas prof Chr. Fr. von Deutsch Tartu ülikooli sünnitusabikliiniku juurde ämmaemandate kooli – tänapäeva tervishoiukõrgkooli eelkäija. Praegu saab kõrgkoolis õppida rakenduskõrghariduse tasemel õeks, ämmaemandaks, radioloogiatehnikuks, tervisekaitsespetsialistiks, füsioterapeudiks ja bioanalüütikuks ning kutseõppes podoloogiks, massööriks, erakorralise meditsiini tehnikuks, hooldustöötajaks, tegevusjuhendajaks ja lapsehoidjaks. Magistritasemel toimub õpe terviseteaduse ja radiograafia õppekaval.

Aastapäevaaktus toimub täna, 15. novembril kell 12 kõrgkooli õppehoones (Nooruse 5, Tartu), samuti on sündmusest ülekanne veebi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles