Bussijuhi osav manööver hoidis ära raskemate tagajärgedega õnnetuse (1)

Copy
Tartu lähistel juhtunud õnnetuses sai kannatada ka buss.
Tartu lähistel juhtunud õnnetuses sai kannatada ka buss. Foto: Jürgen Puistaja

Täna kell 12.20 juhtus liiklusõnnetus Tartust Räpinasse viiva maantee viiendal kilomeetril Lohkva lähistel, kus külgepidi põrkasid kokku Volkswageni kaubik ning Tartusse sõitnud 14 reisijaga liinibuss. Õnnetuses sai vigastada 50-aastane Volkswagenit juhtinud mees.

 

 

 

 

Esialgsetel andmetel kaldus Räpina suunas liikunud Volkswageni kaubik seni teadmata põhjusel vastassuunda ning põrkas külgepidi kokku Tartu poole sõitnud liinibussiga.

Bussijuht märkas vahetult enne õnnetust vastassuunda kaldunud sõidukit ning tegi osava manöövri, mis hoidis ära raskemate tagajärgedega õnnetuse. Reisijad ja bussijuht õnnetuse tagajärjel meedikute abi ei vajanud. Kaubikut juhtinud 50-aastane mees sai vigastada ning toimetati haiglasse. Tartusse sõitnud reisijatele kutsuti järele asendusbuss.

Õnnetus juhtus maanteelõigul, kus suurim lubatud kiirus on 90 kilomeetrit tunnis. Nähtavus oli hea, kuid õnnetuse hetkel sadas lörtsi ning õhutemperatuur oli null kraadi lähedane, mis võib muuta tee libedaks. Mõlemad juhid olid kained ning omavad juhiluba. Õnnetuse täpsemad asjaolud selguvad menetluse käigus.

Avarii juhtus, kui Volkswagen kaldus teadmata põhjusel vastassuunda.
Avarii juhtus, kui Volkswagen kaldus teadmata põhjusel vastassuunda. Foto: Jürgen Puistaja
Avarii juhtus, kui Volkswagen kaldus teadmata põhjusel vastassuunda.
Avarii juhtus, kui Volkswagen kaldus teadmata põhjusel vastassuunda. Foto: Jürgen Puistaja
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles