Suitsuandurit asendasid hädalise appihüüded

Tartu Postimees
Copy
Suitsuandur on lihtne ja odav seade, mis päästab aastas lugematu hulga inimelusid. Paraku on siiani palju neid, kelle kodus suitsuandurit ei ole.
Suitsuandur on lihtne ja odav seade, mis päästab aastas lugematu hulga inimelusid. Paraku on siiani palju neid, kelle kodus suitsuandurit ei ole. Foto: Arvo Meeks

Eile kell 16.20 teatati, et Jõgeval Rohu tänaval asuva kortermaja korterist on kuulda appihüüdeid ning trepikojas levib suitsu. Pääste suitsusukeldujad leidsid korteri köögist elektripliidilt tulekolde, millest oli süttinud omakorda kõrval pesumasin ja sein.

Korteris olnud vanem naine juhatati välja ning anti kiirabitöötajate hoole alla, kes kannatanu haiglasse toimetasid. Tulekahju kustutati, köök ja koridor said suitsu- ja tahmakahjustusi. Suitsuandurit, mis tulekahjust ka naabritele märku oleks andnud, korteris aga ei olnud.

Tulekahjust varakult märku andev suitsuandur on kohustuslik häireseade juba alates 2009. aastast. Kahjuks puutuvad päästjad siiani sageli kokku tulekahjudega eluruumides, kus suitsuandur puudub. Tulekahju hiline avastamine toob kaasa suuremaid varalisi kahjusid või isegi inimohvreid. Sel nädalal kontrollivad inspektorid ja päästemeeskonnad eluruumides kohustusliku suitsuanduri olemasolu ja töökorrasolekut. Puuduva suitsuanduri eest võib süüdlast lühimenetluse korras karistada 40-eurose trahviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles