Kojamees heiskas ühiselamu ees Eesti lipu tagurpidi lehvima (1)

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Narva maantee 89 üliõpilaselamu ees heisati eile isadepäeva puhul eesti lpp kogeamata tagupiri, mis püsis nii pea pool päeva.
Narva maantee 89 üliõpilaselamu ees heisati eile isadepäeva puhul eesti lpp kogeamata tagupiri, mis püsis nii pea pool päeva. Foto: Erakogu

Et isadepäev on Eestis lipupäev, heisati pühapäeva varahommikul ka Tartu ülikooli üliõpilaselamute ees riigilipud. Lõuna ajal märkas aga Narva maantee 89 elamust mööduja, et selle ees mastis lehvib eesti lipp valepidi.

Nii sai Tartu üliõpilasküla lõunaajal möödujalt kõne ning tagurpidi lipust teada. Et Tartu ülikooli ühiselamute korra ja sealhulgas ka lipu heiskamise eest vastutab puhastus- ja koristusteenuseid pakkuv OÜ Krausberg, andis Tartu üliõpilasküla sellest kohe haldurile teada.

Kojamees naasis ühiselamu juurde ja heiskas lipu uuesti, õiget pidi, pärast kella kahte päeval. Nii lehvis Eesti lipp mastis valepidi üle poole päeva.

Miks lipp tagurpidi oli, ei osanud Tartu üliõpilasküla juhatuse liige Urmas Peterson öelda, kuid lisas, et üliõpilasküla on selle kohta päringu esitanud.

Krausbergi Tartu regiooni juht Vahur Vanker selgitas esmaspäeva päeval, et tegemist oli kojamehe inimliku eksimusega. Kojamees oli juhtumit põhjendanud sellega, et hommikul peale kella viit oli veel pime. Nii tegi ta sisseharjunud liigutuse ega pannud tähele, et lipp oli tagurpidi, lisas Vanker.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles