Kaks autos viibinud noort põgenesid surmaavarii järel sündmuskohalt (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Raadi endise sõjaväelennuvälja territooriumil juhtus laupäeva õhtul raske avarii, kus katusele paiskunud Saabis hukkus 14-aastane tüdruk.
Raadi endise sõjaväelennuvälja territooriumil juhtus laupäeva õhtul raske avarii, kus katusele paiskunud Saabis hukkus 14-aastane tüdruk. Foto: Jürgen Puistaja

Raadi endisel sõjaväelennuväljal laupäeva õhtul juhtunud ränga avarii järel ilmnes, et autos oli lisaks hukkunud 14-aastasele tüdrukule veel viis inimest, seega oli auto õnnetuse ajal ülerahvastatud.

Avarii juhtus Raadi endise sõjaväelennuvälja alal, kitsal kruusateel, kus on soovituslik liigelda kas jala või jalgrattaga. Saabi juhtinud noormees ei suutnud autot teel hoida ja auto paiskus katusele. Autos taga sõitnud 14-aastane neiu paiskus autost välja. Meedikud üritasid koos päästjatega tüdrukut elustada, kuid kahjuks see ei õnnestunud. Lisaks hukkunud neiule olid sündmuskohal 20-aastane noormees, kes oli arvatavalt autojuht, 18-aastane noormees ja 16-aastane tüdruk.

Hiljem selgus, et avarii ajal ei olnud autos mitte neli, vaid kuus inimest. Neist kaks aga, täisealine noormees ja täisealine neiu, jooksid sündmuskohalt minema. 

Tartu jaoskonna menetlusjuht Timo Reinthal sõnas, et liiklusõnnetuse uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlus, millega selgitatakse kõik asjaolud, mis sellise traagilise sündmuseni viisid.

«Tänaseks on selgunud, et õnnetusest teatas häirekeskusesse üks autos viibinud noortest,» täpsustas Reinthal. Ka sündmuskohalt minema läinud noormehe ja neiu lahkumise põhjused selgitatakse välja menetluse käigus.

Hukkunud tüdruk oli avarii eel arvatavasti tagaistmel teiste sõitjate süles. Mingil ajal sai politsei ka sündmuskohalt põgenenud noortega kontakti ja nagu kõik teised autos viibinud, käisid ka nemad haiglas tervisekontrollis.

Esialgse info kohaselt juhtis autot 20-aastane noormees. Alkoholijoovet tal kohapeal ei tuvastatud, tal on ka kehtiv juhiluba. Sündmuse asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles