Algas talvine vastuvõtt Tartu tervishoiu kõrgkooli

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Tartu tervishoiukõrgkool.
Tartu tervishoiukõrgkool. Foto: Sille Annuk

Tartu tervishoiu kõrgkooli saab kuni 3. detsembrini kandideerida õe, lapsehoidja ja tegevusjuhendaja õppekavadele õppima asumiseks.

Tartu tervishoiu kõrgkoolis talvel algavad õppekavad on vastavalt erialale sügisesest vastuvõtust erineva ülesehitusega.

Kooli õppekorralduse osakonna juhataja Ave Kikas selgitas, et talvise vastuvõtu järel alustavad õe õppekava tudengid küll täiskoormusega päevaõppes, ent nende õppetöö toimub kohapeal esmaspäevast kolmapäevani ning kaks päeva nädalas on mõeldud iseseisvaks õppeks. «See võimaldab õpinguid paremini ühildada töö- ja pereeluga,» põhjendas ta sellist õppetöökorraldust.

Seevastu tuleva aasta sügisel õppima asuvatel õe õppekava üliõpilastel toimub õppetöö kohapeal viiel päeval nädalas.

Õe põhiõppesse kandideerimisel kehtib käesoleval kalendriaastal tehtud akadeemiline test, mis on Tartu ülikooliga ühine ja mille tulemusi arvestati ka suvisel kandideerimisel.

Kel testi tulemus puudub, saab testi sooritada 6. detsembril tervishoiukõrgkooli arvutiklassides. Õe põhiõppesse kandideerimisel arvestatakse lisaks akadeemilisele testile ka gümnaasiumi lõputunnistuse matemaatika ja eesti keele hinnet.

Lapsehoidja jätkuõppesse saavad kandideerida need, kellel on lapsehoidja 4. taseme kutsetunnistus ning kes sel erialal töötavad. Kandideerimisel arvestatakse gümnaasiumi lõputunnistuse keskmist hinnet. Tegevusjuhendaja õppesse pääsemiseks tuleb lisaks läbi teha vastuvõtuvestlus.

Dokumentide vastuvõtt Tartu tervishoiu kõrgkooli kestab 13. novembrist 3. detsembrini, lisainfo leiab kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles