Ene Mihkelsoni luulest kujunes Tartu Uues Teatris tantsulavastus

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Lavastuse truppi kuuluvad helikujundaja Karl Saks (esimeses reas vasakult), autor-lavastaja Joosep Susi ja kunstnik Arthur Arula ning valguskunstnik Oliver Kulpsoo (teises reas vasakult), näitlejad Ragnar Uustal, Johanna Vaiksoo, Ekke Hekles ja Grete Jürgenson ning autor-lavastaja Maret Tamme.
Lavastuse truppi kuuluvad helikujundaja Karl Saks (esimeses reas vasakult), autor-lavastaja Joosep Susi ja kunstnik Arthur Arula ning valguskunstnik Oliver Kulpsoo (teises reas vasakult), näitlejad Ragnar Uustal, Johanna Vaiksoo, Ekke Hekles ja Grete Jürgenson ning autor-lavastaja Maret Tamme. Foto: Henry Griin / Tartu Uus Teater

Täna, 11. novembril kell 19 esietendub Tartu Uues Teatris Maret Tamme ja Joosep Susi tantsulavastus Ene Mihkelsoni (1944–2017) luulest.

Lavastus «Ma jään kaevu / juurde igavesti jooma» põhineb kirjaniku 11 luulekogul aastaist 1978–2010 ja lähtub luuletuste lüürilisest põhitoonist.

Tartu Uue Teatri teatel on trupp kompinud mihkelsonlikus rütmis isiklikke elu- ja valukogemusi ning otsinud üles nende endi väljapääsutused ja paratamatused, mida iseloomustavad lõppematu liikumine, pidevusetus ja pidevuse otsing, ummikseisud ja üksteisesse sulanduvad mälujäljed. Loobutakse sõnast, et kogeda luulet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles