Streigijuht Reemo Voltri: hoiatusstreikijate numbrid lööme kokku esmaspäevaks (1)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Eesti haridustöötajate liidu esimees Reemo Voltri kinnitab, et õpetajad on valmis pikaks streigiks
Eesti haridustöötajate liidu esimees Reemo Voltri kinnitab, et õpetajad on valmis pikaks streigiks Foto: Eero Vabamägi

Eesti haridustöötajate liidu esimees Reemo Voltri ütles, et tänane päev on olnud hommikuse tööseisaku ja riikliku lepitaja vahendusel aset leidnud kolmepoolse kohtumise tõttu nii tihe, et ta ei saa veel sugugi anda kokkuvõtet, kui palju osales hoiatusstreigil näiteks Tartu linna koolide ja lasteaedade õpetajaid.

Keskpäevase seisuga oli väljas üle-eestiliselt vähemalt 544 õppasutust, neist ligi 230 olid lasteaiad. Allkirjade lehti veel laekub, ja kuna selja taga on väga pingeline aeg, siis nädalavahetusel soovitakse ehk hinge tõmmata ja täpsetest numbritest saab rääkida mitte varem kui esmaspäeval.

Reemo Voltri on ise Jaan Poska kooli õpetaja ja seal oli streikijaid ta sõnul 37. Nende hulka ei kuulunud ainult direktor, kes on tööandja esindaja.

Ka lisas Voltri, et täna kell 14 Tartus riikliku lepitaja vahendusel aset leidnud kolmepoolsele kohtumisele Eesti haridustöötajate liidu, haridus- ja teadusministeeriumi ning Eesti linnade ja valdade liidu osalusel läks ta üsna pessimistlikult, aga nüüd tunneb, nagu lootuskiir oleks tekkinud.

«Ma muidugi ei tea, see võib olla ka hämamine,» lisas ta. «Aga eks ootame ära kolmapäeval tuleva riikliku lepitaja pakkumise, ja siis vaatame, kas on midagi, mille üle üldse arutada. Kas saame seda vastu võtta või kas valitsuse pool tahab seda vastu võtta. Ja siis saame edasi minna. Ja kui ei saa vastu võtta, siis streigime päriselt.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles