Linn tellis nüüd Raekoja platsile rajatavale liuväljale projekti (1)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Raeplatsi liuväli oli esimestel aastatel ehitatud liivapadjale otse vastu purskkaevu.
Raeplatsi liuväli oli esimestel aastatel ehitatud liivapadjale otse vastu purskkaevu. Foto: Margus Ansu

Volikogu opositsiooni järjepidev kriitika on viinud selleni, et Tartu raeplatsi liuväli kerkib tänavu ehitusprojekti alusel, seejuures on projektijuht Ragnar Kekkoneni kinnitusel otsustatud, et «Suudlevate tudengite» purskkaevu ja uisuväljaku vahele jääb 70 sentimeetrit vahet.

Tartu volikogu EKRE fraktsiooni juht Silver Kuusik on kulutanud hulga tunde selleks, et kontrollida, kas on õiged kahtlused, nagu võinuks projektita rajatud liuväli kahjustada purskkaevu, mis omakorda võis tekitada kalli remondi vajaduse. See vaidlus on seni taandunud suuresti usu küsimuseks, kus üks pool ütleb, et lekked olid juba enne liuvälja esmakordset rajamist ning tehnosüsteemid vajasid uuendamist niikuinii, teine pool pole aga saanud ekspertidelt enamat kui hinnangu, et jää mõju võis olla, aga seda ei saa fikseerida.

Punktivõidu väitluses noppis Kuusik aga tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti kirjast, mis vastas Kuusiku päringule, kas liuvälja rajamine eeldab ehitusprojekti või saab seda käsitleda sündmusena, nagu volikogu ees arupärimisele vastates ütles abilinnapea Meelis Leidt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles