Linnavalitsus ootab ettepanekuid aukodanike ja Tartu Tähe kavaleride valimiseks

Tartu Postimees
Copy
Tartu Täht.
Tartu Täht. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postmees

Tartu linnavalitsus ootab 20. detsembrini 2023 linlaste ja organisatsioonide ettepanekuid Tartu linna aukodanike ja Tartu Tähe kavaleride valimiseks.

Ettepanekuid aukodaniku nimetuse ja Tartu Tähe andmise kohta võivad teha nii eraisikud kui ka organisatsioonid. Selleks tuleb saata linnavalitsusele kirjalik ettepanek, milles peab sisalduma kandidaadiks esitatava isiku nimi, sünniaeg, kontaktandmed ning elulookirjeldus koos teenete esiletoomisega, miks isik võiks saada aukodanikuks või Tartu Tähe kavaleriks.

Ettepanekud võib esitada tavakirjaga (Tartu linnavalitsus, Raekoda, 50089 Tartu, ümbrikul märgusõna «aukodanik») või e-postiga aadressil press@tartu.ee

Tartu linna aukodaniku nimetus antakse erilise auavaldusena Tartu linnale elutööna osutatud väljapaistvate teenete eest ning Tartu Täht antakse Tartu linnale osutatud eriliste teenete eest. Aukodaniku tiitli ja Tartu Tähe andmise otsustab Tartu linnavolikogu.

Aukodanike ja Tartu Tähe kavaleride tiitlite ja aumärkide pidulik kätteandmine toimub traditsiooniliselt Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud kontsert-aktusel.

Senised Tartu linna aukodanikud ja Tartu Tähe kavalerid leiab linna kodulehelt: https://www.tartu.ee/tunnustatud-isikud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles