Elvas avas uksed uuenenud Maksimarket

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Värskelt uksed avanud Elva Maksimarket.
Värskelt uksed avanud Elva Maksimarket. Foto: Egle Sarapik

Elva tarbijate ühistu avas kolmapäeval Elva keskväljakul uue Maksimarketi, mis on nüüdsest piirkonna suurim toidu- ja esmatarbekaupade pood ning Coopi ketis juba 16. hüpermarket.

Elva tarbijate ühistu juhi Hando Ivaski sõnul otsustasid nad varem samas kohas asunud Konsumit laiendada ja uuendada, kuna piirkonnas puudus nüüdisaegne ning kohalike inimeste vajadustele vastav kauplus. «Kui varem käisid Elva inimesed suuremaid sisseoste tegemas Tartus, siis nüüd ei pea enam 40-kilomeetrist ringi tegema ning enamik vajalikke kaupu on võimalik kätte saada Elvast kohapealt,» ütles Ivask.

Uue kaupluse avamisega sai keskväljaku ääres asuv poehoone täiesti uue väljanägemise. Müügipind kasvas 400 ruutmeetri võrra, seega suurenes kõikide kaubarühmade kaubavalik ligi 20 protsenti. «Tänu laienemisele saab klientidele kättesaadavaks nüüd suurem hulk kampaaniatooteid, mille osakaal on toidukaubanduses kasvanud viimastel aastatel juba pooleni inimeste ostukorvist,» lisas Ivask.

Kuigi laienemise tulemusel kaubanduspind suurenes, siis tänu uuele külmatehnikale, valgustusele ja jääksoojuse küttena kasutusele võtmisele muutus kauplus kokkuvõttes energiasäästlikumaks. Samuti paranesid töötajate töötingimused, paremad on olmetingimused ning laopind suurem. Koos laienemisega lõi ühistu juurde 2,5 töökohta.

Elva tarbijate ühistu on üks Coopi 18 piirkondlikust ühistust, kellele kuulub 18 kauplust. Elva Maksimarketi uuendamisele kulus 4,3 miljonit eurot.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles