Mänguasjamuuseum avab isadepäeva eel vastremonditud mängutoa

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Mängukarud Tartu mänguasjamuuseumi mängutoas.
Mängukarud Tartu mänguasjamuuseumi mängutoas. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Pea kolm kuud kestnud remondi järel avab Tartu mänguasjamuuseum 11. novembril, just isadepäeva eel täielikult uuenenud mängutoa ning kutsub kõiki huvilisi mõnusale meisterdamishommikule.

Avamispäeval saab muuseumi mängutoas laevukesi meisterdada, poodi ja kodu mängida ning rallivõistlusi pidada. Mängutoas on alles nii mõnedki mängumajad, kiikloomad ja lauamängud, mis on aastatega armsaks saanud, kuid lisandunud on näiteks lahedad mängugaraažid, mõnus lugemisnurk ja uus mänguköök.

«Mängutoa remondi ajal saime aru, kui väga inimesed sellist turvalist keskkonda armastavad ja vajavad,» selgitas muuseumi direktor Triin Vaaro. «Ei möödunud päevagi, ilma et meilt poleks küsitud, millal mängutuba ometi lahti tehakse. Eriline rõõm on avada mängutuba isadepäevaks, sest aina rohkem isasid käib koos lastega muuseumis.»

Mängutuba on avatud kolmapäevast pühapäevani kell 11–16. Uues ja ilusas mängutoas on varasemast veelgi toredam laste sünnipäevi pidada, täiskasvanud saavad aga oma tõsistele koosolemistele lapsemeelset rõõmu lisada.

Mängutoa uue kujunduse tegi sisearhitekt Kaari Metslang ning uuendamiseks saadi toetust muinsuskaitseameti muuseumide kiirendi taotlusvoorust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles