Tartu idufirma Fractory kaasas 4,8 miljonit eurot

Tartu Postimees
Copy
Fractory tegevjuht Martin Vares.

 

 

 

 
Fractory tegevjuht Martin Vares.        Foto: Laila Kaasik

Tööstus- ja tootmisettevõtteid ühendav idufirma Fractory kaasas strateegiliste investorite abiga 4,8 miljonit eurot.

Lisakapitali plaanitakse kasutada olemasolevatel turgudel laienemiseks, peamiselt Ühendkuningriigis ja Skandinaavias. Põhiline fookus on pakutava tootmisvõimekuse ja -mahu kasvatamisel, teatas ettevõte. 

Juhtinvestoriks on hiljuti asutatud soomlaste investeerimisfond Kvanted, mis keskendub just tööstustehnoloogiasse investeerimisele Põhja-Euroopa regioonis. 

Fractory on 2017. aastal Tartus loodud tööstuse idufirma, mille peamine tegevusala on metallitööd. Ettevõte tegutseb peamiselt Skandinaavias ja Ühendkuningriigis. Ettevõttes töötab 64 inimest ning 2022. aasta käive oli ligi 15 miljonit eurot.

«Sel aastal saime oma esimese tellimuse, mis küündis üle kahe miljoni euro. Kui algul jõuti meieni platvormi automaatsuse, kiiruse ja mugavuse tõttu, siis aina enam kliente otsib kvaliteeti ja tarnekindlust meie partnerite võrgustiku kaudu. Nad ei pea ise tootmispartnereid valideerima ega auditeerima, kuna meie võtame selle vastutuse nende eest. Uus investeering aitab meid just seda tüüpi klientide kasvatamisel, et teenindada neid kiiremini, efektiivsemalt ja laiahaardelisemalt,» selgitas ettevõtte juht Martin Vares.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles