Tartus otsustab iga õpetaja ise streigis osalemise

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Ristikheina lasteaias osaleb enamik õpetajaid streigis, kuid direktor Margot Fjuki sõnul on tegemist iga inimese isikliku otsusega.
Ristikheina lasteaias osaleb enamik õpetajaid streigis, kuid direktor Margot Fjuki sõnul on tegemist iga inimese isikliku otsusega. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Eeloleval reedel korraldatakse Eesti koolides ja lasteaedades hoiatusstreik, millega juhitakse tähelepanu õpetajate palgaläbirääkimistele. Täna kogunesid Tartu koolijuhid ja linnavalitsuse esindajad, et arutada, kuidas siin streigi korral käitutakse.

Otsuse, kas streikida või ei, teeb iga õpetaja ise, seda ei saa teha koolipidaja ehk linnavalitsus ega ka kooli juhtkond õpetaja eest, ütles Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Riho Raave. Linna haridusosakond ootab koolijuhtidelt streikijate nimekirju tänase tööpäeva lõpuks.

Kui õpetaja on otsustanud reede hommikul streikida, siis Raave sõnul seda tundi tema palgast Tartus maha ei arvestata. «Hoiatusstreik kestab tund aega ning õpetajate tunnitasu ei ole väga suur,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles