Kiirelt reageerinud remondimees ja turvatöötaja hoidsid Tartus suure tulekahju ära

Tartu Postimees
Copy
Tulekahju loomemajas kustutati poole tunniga.
Tulekahju loomemajas kustutati poole tunniga. Foto: Päästeamet

Täna kella 11 paiku hommikul sai häirekeskus teate tulekahjust Tartus Kalevi tänaval loomemajanduskeskuse hoones. Kohapeal selgus, maja rõdul oli remondi tõttu süttinud seina puitkonstruktsioon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalevi 13 loomemaja rõdul oli parasjagu pooleli remont, kui ühtäkki märkas üks seal töötanud remondimees tulekahju alget ning asus seda kohe ka kustutama.

Kuna suits levis hoonesse, läks tööle tulekahjuhäiresüsteem, selle peale tuli kohale G4Si turvatöötaja, kes teavitas kohe häirekeskust. Päästeamet reageeris tulekahjule suurte jõududega.

Hooletusest tuletöödel süttis Loomemajanduskeskuse sein.
Hooletusest tuletöödel süttis Loomemajanduskeskuse sein. Foto: Lõuna päästekeskus

Päästetööde käigus selgus, et tulekahju sai ilmselt alguse tööriistast lennanud sädemest, mis süütas pehkinud puitkonstruktsiooni. Tulekahju täpsemad asjaolud selguvad menetluse käigus.

Tänu kiirelt reageerinud remondimehele ja turvatöötajale hoiti tulekahju edasine levik ja suur õnnetus ilmselt ära. Päästjad kustutasid põlengu ligi poole tunniga.

Päästeamet tuletab meelde, et tuletöö tegemisel tuleb tagada pidev järelevalve ka teisel pool seina olevale konstruktsioonidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles