Kaitseliit tähistab sünnipäevanädalat Tartus

Tartu Postimees
Copy
Kaitseliit näitab Tartus raeplatsil tehnikat ja varustust mitu korda aastas, kuid huvilisi jagub üritustele alati.

 

 

 

 
Kaitseliit näitab Tartus raeplatsil tehnikat ja varustust mitu korda aastas, kuid huvilisi jagub üritustele alati.        Foto: Margus Ansu

Kaitseliit tähistab nädala pärast laupäeval oma loomise 105. aastapäeva ja sel korral on sünnipäevanädala kesksed ettevõtmised koondunud Tartusse.

Esmaspäevast kaunistavad linnapilti kaitseliidu lipuvärvid koos Ukraina värvidega kõigil linnaliinibussidel. Samuti on kaitseliidu lipukestega dekoreeritud Tartu kesklinna valgusmastid. Tartu kaubamaja piirkonna suurtel ekraanidel püüab pilku kaitseliidu 105. aastapäeva tervitus.

«Mul on hea meel, et kaitseliidu sünnipäevanädala keskmeks on seekord Tartu,» ütles kaitseliidu ülem kindralmajor Riho Ühtegi. «Minu kaitseväeline karjäär algas ju Tartumaal aastal 1990 siinse kaitseliidu algatajana. Minu jaoks on sümboolne, et organisatsiooni 105. aastapäeva tähistan ma koos kaasvõitlejatega  siinsamas viimast korda kaitseliidu ülemana.»

Eeloleval laupäeval saab Tartu raeplatsil alates kella kümnest näha kaitseliidu tehnika- ja relvanäitust. Seejärel esineb Pärnumaa maleva orkester vigurmarssimise ehk tattoo-etendusega. Kell 15 asetatakse pärjad ja meenutatakse langenud kangelasi Vabadussõda mälestava Kalevipoja kuju juures. Kaitseväe akadeemia muuseumis Riia mäel näeb reedel ja laupäeval väljapanekut «Kaitseliit 105 – vorm ja viis». Vanemuise kontserdimajas toimub 11. novembril kaitseliidu ülema pidulik kontsert-vastuvõtt.

Kaitseliidu aastapäevaks valmis ka lavastuslik dokumentaalfilm «Pitka legend», mis kõneleb esimese Eesti admirali, kaitseliidu looja Johan Pitka elust ja tema ajastust. Filmi režissöör on Ain Mäeots ja see linastub Apollo kinodes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles