Icosagen Cell Factory pälvis aasta ettevõtte tiitli

Tartu Postimees
Copy
Icosageni maja.
Icosageni maja. Foto: Sille Annuk

Laupäeva õhtul tunnustati Eesti parimate ettevõtete auhinnagalal kõige tublimaid: aasta ettevõtte tiitliga pärjati Tartu biotehnoloogiaettevõte Icosagen Cell Factory, mis on muu hulgas välja töötanud koroonaviirust tõrjuva nina­sprei Bioblock.

«Icosagen on üks teadusmahukamaid ettevõtteid Eestis. Nad loovad majanduslikus mõttes ülisuurt lisandväärtust, aga mis veel tähtsam – tänu nende tööle on inimestel tervem ja parem elu,» ütles EAS-i ja Kredexi ühendasutuse juhatuse liige Sigrid Harjo.

Lisaks aasta ettevõtte tiitlile pärjati Icosagen ka aasta innovaatori tiitliga. «Nad on arendanud välja maailmas unikaalsed bioloogiliste molekulide arendamise ja tootmise tehnoloogiad, millega pakutakse teenuseid maailma juhtivatele farmaatsiaettevõtetele. Lähiajal valmib ka nende ravimitehas, mis on täiesti uus tase kogu Eesti biotehnoloogia sektoris,» rääkis Harjo aasta ettevõtte laiemast mõjust.

Tööandjate keskliidu tegevjuht ja žürii liige Arto Aas selgitas, et Eesti ettevõtlus vajab ja otsib Icosageni-sarnaseid edulugusid. «Icosagen on eeskujulik näide sellest, kuidas Eesti teadlaste töö viljad jõuavad ettevõtluse kaudu ühiskonna teenistusse ja löövad läbi rahvusvahelises konkurentsis. Sellised teadusmahukad ettevõtted näitavad eeskujuna, et innovatsiooni ja arendustegevustesse panustamine tasub ära,» ütles Aas.

«Muutlikus keskkonnas püsimine ja majanduse elavdamine on iseenesestki märkimisväärne saavutus, mille eest väärivad kõik ettevõtlikud isikud tunnustust. Ettevõtjaks olemine nõuab palju julgust ja proaktiivsust, seda eriti viimastel aastatel, mil ettevõtjaid on proovile pannud erinevad väljakutsed. Täna jagame ettevõtlusauhindu vaid väikesele osale Eesti ettevõtjatest, kuid see väljendab austust kõikide ettevõtjate ja ettevõtlike inimeste vastu,» ütles kaubandus-tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman.  

Aasta ettevõte valiti EAS-i ja Kredexi ühendasutuse ja Eesti tööandjate keskliidu konkursi «Ettevõtluse auhind» ning kaubandus-tööstuskoja konkursi «Konkurentsivõime edetabel» parimate seast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles