Tartu alistas kodus Valmiera ja teenis kuuenda võidu järjest

Tartu Postimees
Copy
Märt Rosenthal viskas kodumeeskonna eest 22 punkti ja võttis kolm lauapalli.
Märt Rosenthal viskas kodumeeskonna eest 22 punkti ja võttis kolm lauapalli. Foto: Diana Jesin

Tartu ülikooli Maks & Moorits jätkab Eesti-Läti liigas võidulainel, kui kodusaalis saadi Valmeira Glass VIA 93 : 71 alistamisega kirja järjestikku kuues võit. Märt Rosenthal tõi üleplatsimehena 22 punkti, Johnny Hughes lisas 13 punkti ja 12 lauapalliga kaksikduubli.

Tartu ülikooli spordihoones üle 700 inimese ees peetud kohtumine kulges algusest lõpuni kodumeeskonna juhtimisel. Avaveerandil said tartlased hästi minema tänu oma pikkade Johnny Hughesi ja Aaron Menzise heale tegutsemisele. Nii oli veerandi keskel käes juba 14: 4 eduseis. Seepeale sai ka Valmiera ennast pisut käima, aga avaveerandi lõpuks juhtis Tartu seisuga 20: 14.  

Teist veerandit alustasid tartlased hästi kolmese tagant, kui ühe kaugviske tabas Hendrik Eelmäe ja kaks tükki Aleksander Tassa. Tasapisi suurenes kodumeeskonna eduseis veelgi ja poolajaks oli Tartu ees 43: 29. 

Pikalt pausilt tuli kõige parema häälestusega tagasi Märt Rosenthal, sest teise poolaja esimeste minutitega tõi tagamängija üheksa punkti järjest ning koos Hughesiga viisid nad Tartu juba 22 punktiga ette. Suurele eduseisule järgnes aga kodumeeskonna punktimõõn, kui järjepanu magati maha Valmiera kiirrünnakud ja kaugvisked. Valmiera leegionärid Harun Zrno ja Sean Knight olid peasüüdlased Valmiera 13: 0 spurdis, millega külalised tulid üheksa punkti kaugusele. Erki Urviku kolmene lõpetas aga selle spurdi ja tartlased said taas oma mootori paremini tööle. Veerandaeg lõpetati omakorda 9: 1 spurdiga ning enne viimast neljandikku oli Tartu taas kindlalt 72: 55 ees. 

Viimane neljandik jõudude vahekorras enam muudatusi ei toonud ja nii kirjutas Tartu meeskond tabelisse oma kuuenda võidu skooriga 93: 71. 

Pisut üle 30 mänguminuti kogunud Märt Rosenthal lõpetas mängu 22 punkti, kolme lauapalli ja efektiivsusnäitajaga 25. Johnny Hughes lisas 13 punkti ja 12 lauapalli. Samuti 13 punkti sai kirja Anatoliy Shundel ning 11 punkti lisas Aleksander Tassa.

Tartu ülikooli Maks & Moorits on Eesti-Läti liiga tabelis kuue võidu ja kahe kaotusega viiendal real. Valmiera GLASS VIA on seitsme kaotuse ja kahe võiduga 14. kohal. 

 

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles