Linnavalitsus tutvustab rattateede põhivõrku (2)

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Rattateede põhivõrgu tõttu lisati Võru ja Õnne tänava ristmikule ka valgusfoor, et mööda Õnne tänavat kulgevat rattateed saaks ohutult Kastani tänavale.
Rattateede põhivõrgu tõttu lisati Võru ja Õnne tänava ristmikule ka valgusfoor, et mööda Õnne tänavat kulgevat rattateed saaks ohutult Kastani tänavale. Foto: Kristjan Teedema

Tartu kesklinna ümbruse uuendamise eesmärk on parandada kohalike elutingimusi ja tänavate liiklusohutust ning luua autodest eraldatud rattateede võrk.

Tartu kutsub linnaruumi muutustes rääkima ka kohalikke elanikke. Koos otsitakse lahendusi Riia, Tähe, Kastani ja Õnne tänava uuendamiseks ning neile rattateede rajamiseks.

13. novembril kell 18 toimub Tartu loodusmaja saalis Riia tänava uuendamise avalik arutelu. 15. novembril kell 18 räägitakse sealsamas saalis Kastani ja Õnne tänava uuendamisest ning 28. novembril kell 18 Aparaaditehase Armastuse saalis Tähe tänava tulevikust.

Kesklinna piirkonnas plaanib Tartu linn elamistingimuste parandamiseks vähendada sõidukite tekitatavat müra ja tolmu. Seda on võimalik teha näiteks sõiduradade kitsendamise ja -kiiruse vähendamise abil.

Ohutuse tagamiseks ja paremate liikumisvõimaluste loomiseks ehitatakse jalgrattateed täiesti eraldatuna nii autoradadest kui ka jalakäijate teest. Võimalikult palju püütakse leida ruumi haljastusele ning ka kultuuri ja kohvikute tänavale toomiseks.

Praegu on koostamisel tänavate eskiislahendused, millele linn ja projekteerijad ootavad kohalike tagasisidet. Linnaruumi mõtestatakse ümber koos rattateede võrgu esimese etapi ehitusega, mis algab 2024. aastal, ja nelja aasta jooksul ehitatakse välja inimkesksed tänavad koos linnaosasid ühendava rattateede võrguga.

Plaanitavasse võrku kuuluvad Vabaduse puiestee, Turu, Riia, Kastani, Tähe, Õnne, Tähtvere ja Tuglase tänav. Samade põhimõtete järgi ehitatakse ka Põhja puiestee läbimurre ning uuendatakse Ülikooli tänavat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles