GALERII Berliinis peetud saunapeoga alustati Tartu 2024 programmi tutvustamist Euroopas

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy

Neljapäeval, 2. novembril Berliinis peetud saunapidu meelitas kohale sadakond Saksa kultuurihuvlist, reisikorraldajat ja ajakirjanikku. Järgmised suurlinnad, kus kultuuripealinna programmi tutvustatakse, on Brüssel, Helsingi, London, Riia ja Vilnius.

Tuleval aasta kultuuripealinna Tartusse sakslaste kutsumiseks viisid Lõuna-Eesti saunatootjad Huum ja Auroom  Berliini kesklinna Tiergarteni linnaossa Eesti suursaatkonna õuele mobiilse leiliruumi.

«Tartusse ja Lõuna-Eestisse tuleb palju külalisi, kes tahavad teada, mida tiitliaasta Euroopale pakub,» rääkis Tartu 2024 rahvusvaheliste suhete koordinaator Aleks Fadeev.

«Võõrustame neid ja kasvatame ootusi, et nad jagaksid oma kolleegide ja partneritega infot kultuuripealinnast ning põhjusi Tartu ja Lõuna-Eesti külastamiseks. Tuleb väga põnev ja intensiivne aasta, mille vilju näeme edaspidigi,» lisas ta.

Programmist rääkisid Tartu 2024 loovjuht Kati Torp ning programmiliini elu ja keskkond juht Triin Pikk. Visit Estonia esindaja tutvustas Saksa turismiagentuuridele reisimisvõimalusi Eestisse. Külastajad said TYPA trüki- ja paberikunstikeskuse juhendaja abil templitrükitehnikas jõulupostkaarte valmistada.

Järgmisel nädalal tutvustab Tartu 2024 programmi Riias, kus üritusel esineb Gram-Of-Fun ja lavale tulevad kolme Balti riigi koomikud, kes hakkavad oma naabermaid läbi huumori tögama.

15. novembril avavad Brüsselis oma tegevust kolm Euroopa kultuuripealinna: Tartu, Norra Bodø ja Austria Bad Ischl. Ühises arutelus esindab Eestit europarlamendi saadik Andrus Ansip.

16. novembril Helsingi Oodi raamatukogus esineb Puuluup ja Soome põhjamaine duo Peltokurki. Mika Keränen tutvustab oma uut raamatut «50 rosinat Tartu Mikalt». Programmi tutvustamise õhtut juhib Tartu 2024 saadik ja Soome tuntud koomik Antto Terras.

Novembri lõpus jõuab Tartu 2024 Londonisse ning uuel aastal Vilniusse.

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 avatseremoonia «Kõik on üks» saab alguse 26. jaanuaril Emajõel.

Tagasi üles