Enriko Talvistu: kliinikumi juures parkimine levib nagu nakkushaigus (1)

, tartlane
Copy
Enriko Talvistu.
Enriko Talvistu. Foto: Sille Annuk

Teenuste koondumine Maarjamõisa kliinikus kui teenindusasutuses on tihedamaid Tartus, jäädes ehk alla vaid Lõunakeskusele. Seetõttu on seal üks suuri muresid parkimine. Aastatepikkuse vaatluse tulemusena võib näha, et keegi haiglasse jalgrattaga ei tule, olgu siis meditsiinipersonal, haige või külastaja. Roheliste unistatud jalgrattaid pargib seal vaid üksikuid. Ühissõidukiga ühendus on ju mitmes suunas olemas, seda küll peamiselt kesklinnaga, sest jala tulevad vaid lähedal elajad, kui nad just haiged pole. Ka lääne poolt tulevad liinibussid teevad enamasti haigla ees või lähedal peatuse.

Kuna kliinikum teenindab ju lisaks Tartule poolt Eestit, eriti eriarstide puhul, tulevad need teenindajad loomulikult üldjuhul autoga. Soovime seda või ei, aga autode parkimise probleem ümber kliinikumi on tulnud, et jääda. Sama kehtib ka polikliiniku kohta.

Et külastused on peaaegu alati kellaajaliselt määratud, ei saa teinekord ka hilineva või ajaliselt ebasobiva kaugemalt tuleva ühissõiduki peale lootma jääda. Katsuge näiteks rongiga tulles kehvemalt liikuva patsiendina raudteejaamast kliinikumi pääseda, kas bussiga ümber istudes või taksoga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles