Uue Teatri lavastus etendub Euroopa tänavuse kultuuripealinna programmis

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Renate Keerdi lavastuse «Lood» ühes stseenis on pildile jäänud Andreas Aadel, Ekke Hekles, Elise Metsanurk, Martin Kork ja Jan Ehrenberg.
Renate Keerdi lavastuse «Lood» ühes stseenis on pildile jäänud Andreas Aadel, Ekke Hekles, Elise Metsanurk, Martin Kork ja Jan Ehrenberg. Foto: Gabriela Urm / TUT

Tartu Uus Teater viib Renate Keerdi lavastuse «Lood» Ungarisse, et esindada Euroopa tänavuse kultuuripealinna Veszprém-Balatoni programmis Tartut. Trupi näitlejad lendavad sinna reedel, tehniline pool aga jõuab teatribussiga kohale täna õhtul.

Etendused on kultuuripealinna programmi alajaotuses InterUrban, kus 25 Euroopa linna saavad võimaluse kahe nädala jooksul tutvustada enda põnevaimaid ja omanäolisimaid kultuurisündmusi. Tartut esindavad InterUrbanis lisaks Uuele Teatrile ka Silver Sepp ja Kristiina Ehin, Mari Kalkun, ansambel Curly Strings ning Joosep Matjuse ja Katri Rannastu film «Pingeväljade aednik», mille peategelane on kirjanik Mehis Heinsaar.

Renate Keerdi «Lood» ärgitab oma sisemist looma valla päästma ja ta metsikusse toanurka gastrollile saatma. Trupis mängivad Uue Teatri näitlejad Elise Metsanurk, Ekke Hekles, Andreas Aadel ja Martin Kork ning külalisena Jan Ehrenberg Tallinna linnateatrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles