Ukraina sõjapõgenike abistamise ja nõustamisega hakkavad tegelema piirkonnakeskused

Tartu Postimees
Copy
Eesti ja Ukraina lipp.
Eesti ja Ukraina lipp. Foto: Elmo Riig

Tartus Ülikooli 17 majas asunud Ukraina infokeskus lõpetas 31. oktoobril tegevuse. Edaspidi saavad kõik ajutise kaitse saanud ukrainlased pöörduda sotsiaal- ja tervishoiuosakonna elukohajärgsetesse piirkonnakeskustesse.

Ukraina infokeskuses tegelesid sõjapõgenike abistamise ja nõustamisega Tartu linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakonna koordinaatorid. Keskuse tegevust rahastati Euroopa sotsiaalfondi projektist «Sõjapõgenike koordinatsioon Tartu linnas», mis kestis 1. novembrist 2022 kuni 31. oktoobrini 2023.

Nüüdsest saavad Ukraina sõjapõgenikud pöörduda sotsiaal- ja tervishoiuosakonna elukohajärgsetesse piirkonnakeskustesse, kus antakse abi teenuste ja toetuste osas ning nõustatakse nii tööealisi, eakaid kui ka lastega peresid.

«Tartu linnavalitsus abistab sisseelamisel kõiki Tartusse saabunud rahvusvahelise kaitse saanud inimesi,» ütles sotsiaal- ja tervishoiuosakonna juhataja Merle Liivak. «Tegevus jätkub koostöös sotsiaalkindlustusametiga ning seda rahastatakse varjupaiga-, rände- ja integratsioonifondi (AMIF) vahenditest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles