Kassi surmanud mees loobus karistuskokkuleppest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Kassile autoga otsa sõitnud mees loobus eile Tartu maakohtus oma süüasja lahendamisest kokkuleppemenetluses, mistõttu tema kriminaalasi saadeti Lõuna ringkonnaprokuratuuri tagasi.

Kuna looma julmas kohtlemises süüdistatav Rannar (45) loobus prokuröriga sõlmitud kokkuleppest, siis langetab prokuratuur uue menetlusotsuse ning tõenäoliselt saadetakse süüasi kohtusse arutamiseks üldmenetluses, vahendab ERR Uudised.

Süüdistuse järgi sõitis Rannar eelmisel aastal ööl vastu 6. augustit Tartumaal Laeva vallas Laeva alevikku viival maanteel tahtlikult otsa naabrimehe kassile ning jättis raskelt vigastatud looma tee äärde surema, kus too 14 tundi valudes piinles.

Eesti Loomakaitse Liidu juht Heiki Valner märkis, et kui tavaliselt nad politseid leitud korjuste puhul ning tunnistajate puudumisel lisatööga ei koorma, sest süüdlasi on peaaegu võimatu tabada, siis seekord oli teisiti, sest leidusid nii ütlusi andnud tunnistajad kui veterinaari lahkamisaruanne.

Süüdimõistmisel looma julmas kohtlemises näeb karistusseadustik ette rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles