Tartu pälvis Emajõe kaldaäärsete arenduste eest rahvusvahelise turismiauhinna (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Delta õppehoone tagune trepistik Emajõe kaldapromenaadil.
Delta õppehoone tagune trepistik Emajõe kaldapromenaadil. Foto: Eva Maria Tartu

Euroopa Reisikomisjon hindas Tartu Emajõge selle kaldaäärsete arenduste eest jätkusuutliku kultuuriturismi sihtkoha (Destination of Sustainable Cultural Tourism) auhinnatseremoonial jõepärandi (Riverside heritage) kategoorias esimese koha vääriliseks.

Emajõe-äärne ala on aastate jooksul muutunud linlaste ja turistide meelispaigaks, kus soojal suveõhtul aega veeta ja kultuuri nautida. Rahvusvaheline žürii hindas kõrgelt linna pingutusi jõge ja linlasi üha rohkem kokku tuua, andes esikoha konkurentsis üle 25 riigi ja 60 avalduse seast.

Emajõe ümbruse arendamise eesmärk on alati olnud luua ühendus jõe ja linna vahel, kus kohalik ja turist saaks mugavalt aega veeta, ning see muutuks kauniks kohtumispaigaks. Jõeäärsed kohvikud ja istumisalad on loonud atraktiivse keskkonna, kuhu on võimalik kõigil akusid laadima tulla.

Niinimetatud Emajõe Riviera on suurepärane näide sellest, kuidas linna ja kohalike ettevõtjate koostöö käigus on loodud väärtus, mida hinnatakse nii kohalike seas kui ka eri paigus üle maailma.

Auhinna andis välja Euroopa Reisikomisjon (ETC) koos mitmete partnerorganisatsioonidega. 1948. aastal asutatud katusorganisatsiooni liikmeskonda kuulub 35 riiklikku turismiorganisatsiooni (NTO) 34st Euroopa liikmesriigist ja nende missiooniks on arendada ja tugevdada Euroopa jätkusuutlikku turismi. Organisatsiooni pikaajaline eesmärk on luua avaliku ja erasektori vahel unikaalne side, tänu millele saavad turismitöötajad koostöös edendada Euroopa reisitööstust.

Eesti on EASi ja Kredexi ühendasutuse turismiosakonna eestvedamisel ETC täisliige. Regulaarsetel kohtumistel arutatakse turismivaldkonna suundade, trendide ja arengute, andmete ja uuringute ning üha enam ka kestlikkuse teemade üle.

Jätkusuutliku kultuuriturismi sihtkoha auhinnad kuulutati välja Euroopa kultuuriturismi konverentsi auhinnatseremoonial Pafoses, mis on aasta ringi atraktiivne reisisihtkoht ning kannab tänavu Euroopa nutika pealinna tiitlit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles