Video Robolahing vallutab laupäeval Kammivabriku

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Lahingus ei anta armu, lendab tuld ja sädemeid. See duell leidis aset mullusel Robolahingul Dvigateli vagunitehases.
Lahingus ei anta armu, lendab tuld ja sädemeid. See duell leidis aset mullusel Robolahingul Dvigateli vagunitehases. Foto: Madis Veltman

Sel laupäeval muutub Kammivabrik tõeliseks lahinguareeniks, kus Ahhaa Robolahingus ristavad piigid võistlusrobotid.

Võitlusrobotite üks põhitunnuseid on relvad, millega vastast kahjutuks teha. Selleks võivad olla mistahes leiutised, alustades mitmesugustest löökriistadest ja lõpetades ketassaagide või muude lõikeriistadega.

Võistlevad võitlusrobotid võivad olla ükskõik millise välimusega ja liikuda kuidas iganes – lennata, kõndida, veereda või hüpata, peaasi, et need mahuksid võistlusklasside kaalu- ja mahupiirangusse.

Võistlevatel robotitel on kaks kaaluklassi: kergkaal, kus võistlevad kuni 29,9 kilogrammi kaaluvad robotid, ning raskekaal, kus on 30–55 kilogrammi kaaluvad võitlusrobotid. Võistlevate robotite suurusepiirang on üks kuupmeeter.

Juba praegu on robolahingule registreeritud 12 robotit mõlemast võistlusklassist. Kes eelmise aasta Robolahinguga kursis, näeb laupäeval võistlusareenil nii tiitlikaitsjaid kui ka neid, kes jäid poodiumi madalamatele astmetele või sinna ei jõudnudki. Võistlusel on aga kõigil võrdsed tingimused ja võimalused.

Võistlusareen, millel robotid mõõtu võtavad, on 8 x 8 meetrit ning areenile on paigaldatud ka mitmesuguseid takistusi, mille eesmärk on võistlust põnevamaks teha.

Robotite matši pikkus on kaks minutit ning selle aja jooksul tuleb neil anda endast kõik, et vastane kahjutuks teha. Matš võidetakse, kui vastane on olnud liikumatu 20 sekundit. Kui mõlemad robotid peavad vastu kaks minutit, jääb võistlus viiki, kuid žürii jagab võistlejatele lisapunkte. Neid antakse agressiooni, juhitavuse ning robotile tekitatud vigastuste põhjal.

Võistlus algab Kammivabrikus laupäeval kell 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles