Miks Tartu soojatootja ehitab suuri tünne ja mõtleb elektrikateldest?

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Gren Eesti äride juht Margo Külaots ütles, et Lohkva koostootmisjaama hoovil hiljuti valminud suur soojussalvesti tasub end ära kümne aastaga.
Gren Eesti äride juht Margo Külaots ütles, et Lohkva koostootmisjaama hoovil hiljuti valminud suur soojussalvesti tasub end ära kümne aastaga. Foto: Margus Ansu

Soojaettevõtte Gren Eesti äride juht Margo Külaots tõdes, et praeguses ebakindlas maailmas tuleb suurt rõhku panna varustuskindlusele, kuid on ka häid uudiseid: Tartus langeb kaugkütte hind novembri alguses ja langus tõenäoliselt jätkub veelgi. Sellist trendi kindlustavad innovaatilised lahedused, mis pikas plaanis vähendavad vajadust põletada kütuseid sooja saamiseks.

Kas olete tajunud, et Lohkva soojussalvestisse, suurde veetünni, investeeritud 5,5 miljonist eurost olete midagi juba ka tagasi teeninud?

Ikka. See töötabki hästi sellistel perioodidel, kui ööd on külmad ja päevad soojad. Siis, kui muidu peaksime panema öisel ajal mõneks tunniks gaasikatlad tööle ja päeval jälle seisma. Nüüd saame ühtlasemalt kasutada neid võimsusi, mis töötavad hakkpuidul. Kui on energia ülejääk, läheb see salvestisse, kui puudujääk, võtame sealt lisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles