Linnavalitsuse üks osakondadest töötas viimast päeva (1)

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Tartu raekoda
Tartu raekoda Foto: Margus Ansu

1. novembril ehk kolmapäeval kaob linnavalitsuse struktuurist linnaplaneerimise ja maakorralduse osakond. Osakonna funktsioonid jagatakse ümber arhitektuuri ja ehituse ning ruumiloome osakonna vahel.

Abilinnapea Elo Kiiveti sõnul on linnavalitsus saanud rohket tagasisidet nii arendajatelt, projekteerijatelt kui ka linnakodanikelt, et planeerimise ja ehitamise valdkonnaga seotud toimingud on keerulised ja tihtipeale ei saada aru, kelle poole linnavalitsuses oma muredega pöörduda.

Seetõttu viiakse ühe valdkonnaga seotud tegevused kokku ühte osakonda, et linnavalitsuse tegevus oleks selgem ja teenused parema kvaliteediga. «Soovime muuta meie tegevuse võimalikult lihtsaks ja arusaadavaks, et inimesed ei peaks jooksma erinevate osakondade vahel ja et valitseks selgus, kes millega tegeleb,» selgitas Kiivet.

Planeerimisega seotud tegevused viiakse ruumiloome osakonda, kes juba praegu tegeleb strateegilise planeerimisega, ning osakonnaga liituvad detailplaneeringute teenistuse töötajad.

Kõik ehitamisega seotud tegevused liidetakse arhitektuuri ja ehituse osakonnaga ning osakonnaga liituvad inseneri-, geodeesia- ja maakorraldusteenistuse töötajad.

Arhiiv läheb linnakantselei koosseisu, et koondada arhiivindus ühte kohta.

Töötajate asukoht ja kontaktandmed ei muutu. Siiski väheneb kollektiivi suurus, sest 1. novembrist on koondatud linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahven. Ka sai koondamisteate osakonna vanemreferent.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles