VIDEO «Suudlevad tudengid» purskkaev sai viimaks valmis ja ka tööle

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Äsja valminud purskkaev jääb paariks nädalaks töösse ning seejärel suletakse talveperioodiks.
Äsja valminud purskkaev jääb paariks nädalaks töösse ning seejärel suletakse talveperioodiks. Foto: Kristjan Teedema

Täna hommikupoolikul tegid töömehed Raekoja platsil põhjaliku renoveerimise läbinud «Suudlevate tudengite» purskkaevule viimaseid parandusi. Pärastlõunal võtsid nad läbi terve suve vaadet varjanud piirded maha ning linna üks tähtsamaid tunnusobjekte sai taas möödujatele imetletavaks.

Ehkki pealtnäha on kõik vanaviisi, on tehnilises mõttes tegu peaaegu täiesti uue purskkaevuga. Ehituse projektijuht Üllar Juhanson osaühingust Tairi Ehitus avaldas lootust, et eile tehtud parandused olid viimased. Samas ta ei välistanud, et lähiajal võib ilmsiks tulla veel pisemaid vigu, mida on tarvis täiendavalt kõpitseda – selleks pole enam tarvis aedasid püstitama hakata.

Millal purskkaev pidulikult taasavatuks kuulutatakse, pole teada. Linnavarade osakonna juhataja Kunnar Jürgensoni sõnul ei ole ses osas veel kokkuleppeid, mis tähendab seda, et tõenäoliselt jääb pidu uue aasta kevadesse, kui ilmad on taas soojemaks muutunud.

Jürgensoni sõnul jääb purskkaev praegu tööle ning kui ilm liiga külmaks muutub siis purskkaev suletakse ja tühjendatakse veest talviseks hooajaks. Selleni võib tema hinnangul minna umbes nädal või kaks.

Mitmes mõttes amortiseerunud purskkaevu remont algas tänavu mais ja linnale läks see maksma ligi 600 000 eurot. Purskkaevu kaunistavat kuju puhastasid ja parandasid spetsialistid Harjumaal Sauel asuvas pronksivalajate töökojas Uus Monumentaal.

Skulptor Mati Karmini ja arhitekt Tiit Trummali koostöös sündinud purskkaev «Suudlevad tudengid» avati esmakordselt 1. septembril 1998.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles