Allkirjad all, algab Süku projekteerimine (2)

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Moodsale ajale kohaselt allkirjastasid linnapea Urmas Klaas ja arhitektibüroo Kolm Pluss Üks OÜ partner Markus Kaasik lepingu digitaalselt.
Moodsale ajale kohaselt allkirjastasid linnapea Urmas Klaas ja arhitektibüroo Kolm Pluss Üks OÜ partner Markus Kaasik lepingu digitaalselt. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Täna pärastlõunal allkirjastasid Tartu linnapea Urmas Klaas ja arhitektibüroo Kolm Pluss Üks partner Markus Kaasik südalinna kultuurikeskuse (Süku) projekteerimise töövõtulepingu.

Linnapea Urmas Klaasi sõnul on projekteerimislepingu allkirjastamine märkimisväärne sündmus, sest taas on astutud konkreetne samm Süku valmimise poole. Et arhitektuurikonkursi võidutöö «Paabel» kavandist saaks projekt, algab tihe läbirääkimiste aeg, kus paika tuleb panna nii hoone sisemus kui ka ümbrus.

Üks võtmeküsimus saab olema see, kuidas ühendada kesklinna pargiala paremini Emajõe ja Uueturu tänavaga. «Järgnevatel kuudel tuleb kokku leppida, milline hakkab olema Vabaduse puiestee, selge on see, et me ei vaja kesklinna sellist laiutavat tänavalõiku,» ütles linnapea.

Arhitektibüroo Kolm Pluss Üks partner Markus Kaasik sõnas, et suur töö seisab alles ees ning kõige keerulisem saab olema vastupidamine. «Viis aastat tean nüüd oma elust ette, mida ma näiteks iga kolmapäev teen – olen projekteerimiskoosolekul,» muigas ta.

Võidutöö üks autor Gert Guriev Kolm Pluss Üks arhitektibüroost sõnas, et küllap muudatusi tuleb teha, aga neid tuleb teha nõnda, et tavainimesele see silma ei jääks.

Projekteerimislepingu maksumus on ligi 5,4 miljonit eurot koos käibemaksuga ning projekt peaks plaanide kohaselt valmima umbes kahe aastaga. Ehitushange on linnavalitsusel kavas välja kuulutada 2026. aastal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles