Malle Pärn: mis on poliitiku ja ajakirjaniku pealisülesanne?

Malle Pärn
, Tartu volikogu liige, EKRE
Copy
Malle Pärn
Malle Pärn Foto: Erakogu

Kui kasutada teatritermineid, siis mis on poliitiku ja ajakirjaniku pealisülesanne? Teatris tähendab see lavastuse kõige olulisemat ideed, millele kogu tegevus on allutatud, millest lähtub kõik, mida laval näha võib.

Kas ei peaks poliitiku pealisülesanne olema rahva elu korraldamine võimalikult paremaks võimalikult suuremale hulgale? Samuti meie vaimse ja sotsiaalse keskkonna ja ühiskondliku kliima kujundamine selliseks, mis soodustaks inimeste, ühiskonna ja kogu meie elukorralduse arenemist täiuslikkuse poole? Ikka olgu aluseks harmoonia, kooskõla, mitte kakofoonia! Rahu, mitte sõda! Ilu, mitte inetus. Tarkus, mitte rumalus.

Sama kehtib ka ajakirjanikele, nemad kujundavad ju suure osa meie vaimsest keskkonnast. Nemad peavad olema vahendajad kõikide kodanike vahel, mitte ainult oma valitud eliitgruppide vahel. Nemad ei tohi jagada inimesi meeldivateks ja mittemeeldivateks, ei tohi avaldada ainult nendele meeldivaid mõtteid ja jätta avaldamata need, millest nad aru ei saa või mida valitsus neil avaldada ei luba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles