Elistverest plehku pannud hundi asukoht on loomapargile teada

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Tartu- ja Jõgevamaa piiril asuvas Elistvere loomapargis elab juba kolm aastat hunt Koroonius.
Tartu- ja Jõgevamaa piiril asuvas Elistvere loomapargis elab juba kolm aastat hunt Koroonius. Foto: Elistvere Loomapark

Elistvere loomapargist jalga lasknud kaheaastane hunt on veel jooksus, kuid tema asukoht on teada. Nüüd on võsavillemi tabamiseks vaja head plaani.

RMK Jõgevamaa külastusala juhi Andri Plato sõnul on reedel plehku pannud hundi asukoht tänu ümberkaudsetele inimestele teada saadud ning peetakse plaani, kuidas loom kinni püüda. «Spetsialistiga koostöös üritame leida lahendust, kuidas ta tagasi tuua,» lausus Plato.

Hunt ei ole Elistverest kaugele läinud, ta liigub loomapargi lähistel. Ühestki tema tekitatud probleemist ei ole teada antud.

Millal hunt kinni püütakse, ei osanud Plato öelda. Tõenäoliselt kasutatakse tema tabamiseks kastpüünist või uinutipüssi.

Emahunt jõudis Elistvere loomaparki 25. oktoobril Riia loomaaiast, ta toodi Elistverre pruudiks juba kolm aastat loomapargis elanud isahunt Korooniusele.

Loomapargi töötajate kinnitusel möödusid uustulnukal nii öö kui ka järgmine hommik pealtnäha rahulikult, tema ja Koroonius nuusutasid teineteist läbi vaheaia.

«Polnud mingit märki, et emahunt haub põgenemisplaani. Pärastlõunal avastasid töötajad, et seni hästi oma eesmärki täitnud aediku nurgapealset paneeli oli liigutatud nii palju kaugemale, et klamber andis järele ja loom leidis võimaluse end välja pressida,» selgitas Plato vahetult pärast hundi kadumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles