Jeremejev saavutas endast vanemate vastu MMil viienda koha

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Artur Jeremejevi stiilinäide MMil.
Artur Jeremejevi stiilinäide MMil. Foto: UWW

Tartu Kalev-Englase maadleja Artur Jeremejev saavutas Albaanias Tiranas peetavatel U23 vanuseklassi maailmameistrivõistlustel Kreeka-Rooma maadluses oma kaaluklassis viienda koha, olles ise vaid 19-aastane.

Jeremejev alustas MMi võiduga tugeva leeduka Adomas Grigaliūnase vastu, ent kaotas siis valitsevale U23 Euroopa meistrile Mustafa Safa Yildirimile. Et türklane pääses aga finaali, sai tartlane võistlust jätkata. Järgmises ringis võitis ta Ameerika maadleja Robert Paul Pereze ning pääses nii pronksimatši.

Seal tuli tal tunnistada jaapanlase Haruto Yabe paremust. Eestlase treeneri Kristjan Pressi sõnul märkis Jeremejev kohtumise järel, et saatuslikuks sai tema liigne vastasega arvestamine. 

«Ütleme nii, et nad olid justkui koridoris koos ja Artur läks luurama, mis vastase toas toimub. Selle asemel, et ta enda ruumi tirida, kus ta teab vastast rohkem, kukkus ta hoopis vastase pinnale, kus jaapanlane on tugevam,» kirjeldas Press.

Nii teenis Jeremejev kuni 67 kg kaaluklassis viienda koha, millega jäi rahule nii sportlane ise kui ka tema juhendaja. Jeremejevile läks see korda eelkõige seetõttu, et saavutas kõrge koha endast mitu aastat vanemate vastu. 

Kristjan Press tõstis positiivsena esile, et Jeremejevi füüsiline ettevalmistus oli hea. See peegeldus ka matšides, sest kõigis kohtumistes, välja arvatud pronksimatšis, suutis Jeremejev vastased ka passiivseks maadelda. «Leedu maadlejat pole ta näiteks varem võitnud, nüüd tiitlivõistlusel tegi seda päris kindlalt,» märkis ta.

Veel lisas treener, et Jeremejevi maadlus oli võrreldes U20 EMi ja MMiga märksa parem. «See võistlus oligi hea taaskäivitamiseks ja enesekindluse suurendamiseks,» sõnas ta. «Medalimatšid on ka eriline kogemus ja seega neid koguda ei ole kunagi paha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles