Kohalik energiaettevõte hakkab kultuuripealinna vabatahtlikke toetama

Tartu Postimees
Copy
Gren Eesti äride juht Margo Külaots Eesti suurima soojussalvesti juures Lohkvas.
Gren Eesti äride juht Margo Külaots Eesti suurima soojussalvesti juures Lohkvas. Foto: Margus Ansu

Tartu 2024 vabatahtlikele pani õla alla Põhja-Euroopas ja Inglismaal tegutsev Eesti üks suurim energiaettevõte Gren. Toetus läheb Euroopa kultuuripealinna tiitliaasta üritustele vabatahtlike kaasamiseks.

Greni toetus läheb vabatahtlike juhendamiseks ja nende heaolu tagamiseks alates koolitustest, vabatahtlikele mõeldud äratuntavate tööriiete, transpordi ja toitlustamiseni välja. Tartu 2024 juht Kuldar Leis sõnas, et Greni panus Tartu ja Lõuna-Eesti ellu on märkimisväärne, sest ilma vabatahtlike abita kultuuripealinna tiitliaasta ei õnnestuks.

Kultuuripealinna programmi avalikustamise sündmusele Tartu Aparaaditehases panustas 40 vabatahtlikku kokku 350 töötunniga. Euroopa kultuuripealinna avatseremoonia korraldamiseks 26. jaanuaril kaasab Tartu 2024 veel üle saja vabatahtlikku.

Greni äride Eesti juht Margo Külaots sõnas, et vabatahtlikud on kõikide ürituste selgroog ning nende panus Tartu 2024 sujuvaks kordaminemiseks saab olema suur. «Kogukonna ja inimeste toetamine on meie jaoks väga oluline. Kui saime teada võimalusest panna õlg alla vabatahtlikele, siis pikka mõtlemist ei olnud,» lisas ta.

Vabatahtlike ülesanded on peamiselt korraldusmeeskonna abistamine, väliskülaliste saatmine, lava korraldamine, lavastaja abistamine, tehnika ülesseadmine ning ruumide dekoreerimine, samuti keskkonnahoidlikkuse tagamine ja erivajadusega inimeste abistamine.

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 tiitliaasta programm enam kui tuhande sündmusega saab avalöögi 26. jaanuaril 2024.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles