Uue võimaluse saanud Solaride pälvis MMil kolmanda koha

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Päikeseautode maailmameistrivõistlustel Austraalias osalev Eesti tudengite sõiduk Solaride ja selle loojad.
Päikeseautode maailmameistrivõistlustel Austraalias osalev Eesti tudengite sõiduk Solaride ja selle loojad. Foto: Berta Kisand

Esimese Baltikumi tiimina päikeseautode maailmameistrivõistlustel osalenud Solaride saavutas oma võistlusklassis kolmanda koha ning pälvis tehnilise ülevaatuse parimana ka eriauhinna.

Eesti päikeseauto koondise tiimijuhi Mart Erik Kermese sõnul saavutas tiim esikolmikusse jõudes oma eesmärgi, kuna võistlustulle astuti üle maailma kohale tulnud ja aastatepikkuse kogemusega tiimidega, kel on ette näidata ka varasemaid poodiumikohti. «Me poleks jõudnud siia ilma tiimi, sponsorite, mentorite ja fännide toetuseta. Nad on meisse uskunud ja olnud alati olemas sõltumata sellest, kuidas meil parasjagu läheb. Oleme selle eest südamest tänulikud,» sõnas Kermes.

Lisaks poodiumikohale teenis Solaride ka eriauhinna tehnilise ülevaatuse parimana. «See meeskond tegi kohtunike elu lihtsaks ning ehitas täpselt sellise auto, nagu nad seda dokumentides lubasid,» teatas ürituse korraldaja oma kõnes.

Bridgestone World Solar Challenge’i (BWSC) neljandal võistluspäeval tekkis seejuures olukord, kus ükski cruiser-klassis osalev päikeseauto ei olnud võimeline ettenähtud distantsi lisalaadimiseta läbima. Nende sekka kuulus ka Solaride. Tegemist oli ajaloos esmakordse olukorraga, kus lisalaadimist vajasid kõik tiimid ning seetõttu arvestati punkte esimese tervikuna läbitud etapi põhjal.

Järgmistel päevadel tegeleb tiim pakkimise ja renditud asjade tagastamisega, et 5. novembri õhtul kell 18 saabuda Tallinna lennujaama, kuhu on kõik oodatud neid vastu võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles