Tartu varjupaigast jõuavad uutesse kodudesse mustad kassid nagu kõik teisedki

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Tartu varjupaiga projektijuhi Kirke Roosaare sõnutsi pole mustadel kassidel sugugi keerulisem kodu leida kui mõnd muud värvi liigikaaslasel.
Tartu varjupaiga projektijuhi Kirke Roosaare sõnutsi pole mustadel kassidel sugugi keerulisem kodu leida kui mõnd muud värvi liigikaaslasel. Foto: Margus Ansu

Rahvusvahelist musta kassi päeva tähistatakse juba 2011. aastast, et pöörata tähelepanu ebausust tingitud eelarvamustele, justkui tooks must kass kaasa ebaõnne. Samal põhjusel on oktoobrikuist musta kassi kuud Eesti varjupaikades peetud alates 2014. aastast, kuid Tartu varjupaigas selleks vajadust ei nähta.

Musta kassi päeva peetakse üle maailma 27. oktoobril ning sellega soovivad eeskätt loomade varjupaigad näidata, et musta karvkattega kass on nagu iga teine, keda kodustades ei pea kartma, et seejärel hakkab juhtuma halbu asju.

Tartu koduta loomade varjupaika pikka aega juhtinud Kirke Roosaar rääkis, et tartlased siiski musti kasse ei pelga ning söekarva nurrikud leiavad endale samuti kodu, kui iseloom ja tervislik seisund seda võimaldavad. «Vahel tullakse just sooviga leida huvitava välimusega kass. On neidki, kes endale just musta kassi otsivad, sest ta on nagu väike panter,» märkis ta. «Kui üldse kedagi vähem soovitakse kui teisi, siis võib-olla triibulisi kasse, kelle välimust peetakse liiga tavaliseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles