Galerii Oskuste öö pani kutseõppurid juhendaja rolli, lapsevanemad ja õpetajad koolipinki

Copy

Tartu rakendusliku kolledži Kopli õppehoone uksed olid neljapäeva õhtul koolivaheajast ja hilisest kellaajast hoolimata nii õpilastele kui ka külalistele valla. Lapsevanematele ja kõigile igas eas huvilistele korraldati seal oskuste öö, mille jooksul sai tutvuda kooli ja õppimisvõimalustega.

Selline üritus toimus kolledžis seoses Euroopa kutseoskuste nädalaga ning seda juba mitmendat aastat järjest. Oskuste öö algas õhtul kell kuus ja kestis kolm tundi, mille jooksul said külalised valida 24 töötoa vahel ning tutvuda kooli ja selle erialadega.

Oskuste öö oli suunatud eeskätt täiskasvanutele, lapsevanematele ning üldhariduskoolide õpetajatele. «Et nad saaksid parema ettekujutuse kooli võimalustest ning oskaksid lapsi haridusteel paremini suunata,» selgitas Tartu rakendusliku kolledži kommunikatsioonijuht Emily Vigel. Seda enam, et jaanuaris algab järgmine vastuvõtt kooli.

Külalised said kätt proovida erialasid tutvustavates töötubades. Näiteks kuidas käib rätsepatöö, plaatimine või maalritöö või milliseid nippe kasutada ka kodukoristusel. Rõhk oli just praktilisel õppel.

Töötubade vastu oli suur huvi, nende juhendajatel tuli igas tunnis tähelepanu pöörata ligi 15 «õppurile». Meeleolu oli rahulik ja keskendunud ning õpetajate näpunäiteid tahtsid paljud. Seega lihtne õpetajatel polnud.

Mõnes õpitoas võis õpetaja oma tööd siiski ka rahulikumalt teha. Näiteks töötoas, kus kõik huvilised said algusest lõpuni valmis teha martsipanist hobuseraua kujulise «õnne», sest seal olid õpetajateks kolmanda kursuse õppurid.

Nii võis õpetaja Irina Võsar tunnis kõrvaltvaataja rollis olla ja leidis aega vestlemisekski. Ka tema arvates on oskuste öö noorele, samuti täiskasvanule, hea võimalus leida just see eriala, mis paneb silma särama. Samas on see kasulik ka kutseõppuritele, sest nemadki said end õpetaja rolli panna ning tänu teiste aitamisele oma teadmisi kinnistada, selgitas ta.

Oskuste öö osutus menukaks, eelregistreerunuid oli 260 ringis. Eesmärgiks oli kool seadnud aga 200 külalist, märkis Emily Vigel. Ta lisas, et kõige populaarsem üritus on koolis endiselt avatud uste päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles