juhtkiri Sarvede ja lokkis karvaga part

Tartu Postimees
Copy
Ehitatav kaheperealamu aadressiga Tőrvandi, Saialille 37.
Ehitatav kaheperealamu aadressiga Tőrvandi, Saialille 37. Foto: Sille Annuk

Tõrvandis on huvitavaid sündmusi pärast seda, kui naabrites äratas kahtlust sildi järgi kahepereelamu, mille valminud karp võimaldaks pigem kaheksa korterit ja ka sissepääse on neli. Ehitisregistri dokumentides on must valgel kirjas, et tegu on kahepereelamuga. Seejuures seisab dokumentides, et kummaski korteris saab olema kahel korrusel ligi 400 ruutmeetrit põrandapinda, tosin tuba ja üks köök. Põhimõtteliselt võimalik, ega siis rikkus häbiasi ole. Aga ...

Naabrid siiski kahtlustavad, et pärast valmimist moondub see hoone kahepereelamust kortermajaks. Kui nii peaks tõesti minema, oleks see väga kahetsusväärne. Seesuguse kauboikapitalismi aeg, kus esmalt tehakse ja hiljem seadustatakse, võiks jäädavalt möödas olla.

Kurblooline on Kambja valla seni jõuetu või eemalolev lähenemine – kogu olukorra hindamine käib paberite järgi. See polegi nii harv. Sestap tuleb tunnustada vallavolikogu esimeest, kes olles küll tunnistanud, et ei tea asjast palju, pakkus välja mõistliku lahenduse: lähen ja vaatan. Pärast naeris südamest, et milline paljulapseline perekond sinna küll kolida võiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles