Kliinikum kutsub huvilisi e-vestlusringidesse, ühes räägitakse insuldist ja teises vähist

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Arstid Riina Vibo ja Janika Kõrv ning insuldiõde Triinu Kurvits demonstreerimas sertifikaati, mille Tartu Ülikooli Kliinikumi närvikliinik pälvis tänavu augustis, ja mis kinnitab, et insuldipatsiendid saavad kliinikumis Euroopa standarditele vastavat parimat  ravi.
Arstid Riina Vibo ja Janika Kõrv ning insuldiõde Triinu Kurvits demonstreerimas sertifikaati, mille Tartu Ülikooli Kliinikumi närvikliinik pälvis tänavu augustis, ja mis kinnitab, et insuldipatsiendid saavad kliinikumis Euroopa standarditele vastavat parimat ravi. Foto: Tartu Ülikooli kliinikum

Rahvusvahelise insuldipäeva lähenedes juhivad Tartu ülikooli kliinikumi neuroloogid tähelepanu sellele, kuidas pärast insulti hakkama saada, kuidas haigust põhjustanud tegureid ohjata ning mida saavad teha lähedased, milline on nende roll.

Insuldijärgse raviteekonna vestlusring algab neljapäeval, 26. oktoobril kell 17 ja kestab tund aega. Selle aja jooksul on võimaliks osa saada insuldist taastuva patsiendi argipäevast nii patsiendi enda, tema lähedase, insuldiõe kui ka insuldikoordinaatori pilgu läbi.

Kuulajatel on võimalik esitada küsimusi professor Janika Kõrvale, doktor Riina Vibole, insuldiõele Triinu Kurvitsale ning insuldikoordinaatorile Triin Saarnale.

Vestlusringiga saab liituda veebis, selleks vajaliku lingi leiab kliinikumi kodulehel siit. Ülemaailmselt insuldipäeva tähistatakse 29. oktoobril.

Vestlus vähi ennetuse teemal

26. oktoobril on Tartu ülikooli kliinikumil kavas teinegi e-vestlusring, teemaks «Vähi ennetamine: sõeluuringutest», algus kell 13.

Radioloog Sulev Ulp.
Radioloog Sulev Ulp. Foto: Kristjan Teedema

Kuigi vähi sõeluuringud on Eestis tasuta nii tervisekindlustatud kui ka tervisekindlustuseta inimestele ning uuringutel osalemise protsent järjest tõuseb, on seal siiski veel arenguruumi. Rahule võiks jääda siis, kui vähi sõeluuringule ilmuks 70 protsenti kõikidest kutsututest.

Vähi ennetamise vestlusringis räägitakse, miks on sõeluuring oluline, mida varajane avastamine erinevate vähiliikide puhul tähendab ja kuidas sõeluuring läbi viiakse.

Vestlusringis osalevad hematoloogia-onkoloogia kliiniku vanemarst-õppejõud professor Jana Jaal ja radioloogiakliiniku vanemarst-õppejõud radioloogia erialal Sulev Ulp.

Kuidas vestlusringiga ühineda, selle kohta saab infot siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles