Muusikakool hakkab koolitama DJsid

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Suvisel autovabaduse puiesteel astusid üles mitmes DJ-d
Suvisel autovabaduse puiesteel astusid üles mitmes DJ-d Foto: Evelin Lumi

Tartu I muusikakool koostöös Tartu noorte DJ-kooliga alustab sel sügisel DJde koolitamist. Õppima on oodatud nii lapsed, noored kui ka täiskasvanud.

DJ-kool annab algteadmised ja -oskused iseseisvaks muusikaga tegelemiseks või ka edaspidiseks süvendatud õppeks. DJ eriala sisaldab tehnilisi oskusi, nagu plaadimängijate ja mikserpuldi käsitsemine, lisaks tutvustatakse miksimistehnikaid nii erinevate miksimisprogrammidega kui ka autentsete vinüülidega. Kuulda saab nii miksimise ajaloost kui hetkeolukorrast ööklubides ja seda kogenud professionaalide kaudu.

Õpe koosneb kahest rühmatunnist (2 x 45 minutit) ja individuaalsest tööst stuudios (60 minutit) nädalas. Rühmatunnid toimuvad Tartu I muusikakooli ruumides (Tähe 5) ning töö stuudios Tartu DJ-kooli ruumides (Uus 56).

Esimeses rühmatunnis, mis toimub 4. novembril kell 10.30–12, on kõigil huvilistel võimalik käed masinatele külge panna ja spetsialisti näpunäidete järgi oma elu esimene beatmatch teha. Õppetasu on 60 eurot kuus (Tartu elanikele) või 80 eurot kuus (väljaspool Tartut registreeritud kodanikud). Õpe kestab vastavalt õppuri oskustele ja eesmärkidele üks kuu kuni 12 aastat.

Õpingute käigus õpitakse tundma lihtsamaid DJ töös kasutatavaid mõisteid ja termineid, sooritatakse lihtsamaid katseid, õpitakse valdama muusikapalade miksimise tehnikaid ja kasutama efekte. DJ-kooli läbinu oskab komponeerida ja üles ehitada kindla struktuuriga harmoonilisi DJ-sette ning tal on teadmised, kuidas kokku viia erinevaid muusikapalasid taktide, fraaside ja helistike alusel.

Ta oskab installeerida DJ-tehnikat, helitehnikat ja valgustehnikat ning ta tunneb tööks vajalikke arvutiprogramme. Lisaks jagatakse koolis teadmisi sellest, kust legaalselt hankida muusikat, millised on autorikaitse normid, kuidas tunnetada publikut ja korraldada üritusi.

Huvilistel palutakse end registreerida 30. oktoobriks veebilehe kaudu.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles