Andre Seppa pälvis viienda Eesti meistritiitli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre Seppa (vasakult teine) ja Tevol Tamm (vasakult kolmas) koos klubikaaslastega Eesti juunioride meistrivõitlustel.
Andre Seppa (vasakult teine) ja Tevol Tamm (vasakult kolmas) koos klubikaaslastega Eesti juunioride meistrivõitlustel. Foto: Andres Põhjala

Pühapäeval Keilas toimunud Eesti juunioride (U20) meistrivõistlustel judos oli heas hoos Andre Seppa kuni 73 kg kaalus. Minimaalselt riskides võitis ta kõik oma neli kohtumist kindlalt. Finaal tallinlase Kristjan Tõniste vastu läks küll lisaajale, aga ka seal tuli võit efektse kontraheitega.

Veel ühe kulla tõi Tartusse kuni 66 kg kaalus Ants Tiido (DO). Ka tema finaalmatš tallinlase Oskar Pertelsoni vastu lõppes alles lisaajal ilusa heitega. Ka Antsule oli see viiendaks meistritiitliks. Samas kaalus sai Tevol Tamm pronksi, olles eelnevalt just Pertelsonile alla jäänud.

Kuni 55 kg kaalukategoorias võitis meistritiitli Dodze esindaja Sergei Bossak.

Kuni 81 kg jõudis finaali hiljuti A-klassis Eesti meistriks kroonitud Mattias Kuusik. Kuldne duubel jäi siiski tulemata. Aktiivselt rünnanud ja enamuse ajast juhtinud Mattias eksis paarkümmend sekundit enne kohtumise lõppu. Tallinlane Sten Mõtus jõudis selle ära oodata ja ka kena heite sooritada.

Zeni judokad Helina Uibo (kuni 63 kg), Kardo Kütt (kuni 55 kg) ja Eerik Kõuts (kuni 100 kg) olid kõik hõbemedali väärilised.

Ülo-Sverre Seppa Zenist (kuni 81 kg) sai kaela pronksmedali.

Võistkondlikult tähendas see DO-le teist kohta Tallinna Aitado järel. Teised Tartus tegutsevad judoklubid Dodze ja Zen saavutasid vastavalt kaheksanda ja 11. koha.

B-klassis olid Tartu edukaimad Zeni judokad

Laupäeval peeti Keilas ka B-klassi meistrivõistlused. Seal olid tublimad just Zeni esindajad.

Poiste kehakaalus üle 73 kg võitis 11 judoka seas Eesti meistritiitli Jan-Markus Mõttus, kes võitis kõik oma vastased puhtalt, ipponiga. Tüdrukute kuni 36 kg kategoorias saavutas Ines Kütt teise koha, kuni 52 kg võitis hõbemedali Merlyn Tähe.

Kuni 50 kg poiste seas võitis meistritiitli Elva judoklubi Altia esindaja Pärt Laas.

Klubide koondarvestuses saavutas Zen viienda, Altia üheksanda, DO 17. ja Dodze 18. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles