vastukaja Andres Jaeger: kultuuripealinn nii või teisiti

, tartlane
Copy
Andres Jaeger
Andres Jaeger Foto: Erakogu

Lugesin Raimu Hansoni intervjuud Tartu 2024 juhi Kuldar Leisiga (TPM, 19.10), vaatasin-kuulasin ka ETV Tartule pühendatud «Terevisiooni» ja õhtust erisaadet, mis tutvustas kultuuripealinna programmi. Kõne all oli ja anti ka ülevaade Tartu 2024 üritustest. Kõike seda kuulates-vaadates kippus häbipuna põskedesse – nii nigelavõitu ja ühekülgset kultuuripealinna programmi poleks ma küll oodanud.

Kui algul räägiti palju Lõuna-Eesti kaasamisest kultuuripealinna üritustesse, siis enam ei kuule juttu setodest, suitsusaunadest, Võru, Otepää ja Viljandi eripäradest ega ka Ugala teatrist.

Esimesed kahtlused tekkisid mul juba siis, kui kuulsin, et Tartu 2024 juhiks toodi Kuldar Leis, mees nagu orkester, kes tegutseb mitmel alal. Guugeldasin ja leidsin tähendusrikka lause: «Aasta tagasi tegi Leis põneva pöörde, astudes tihedamasse suhtesse kultuurimaailmaga ja nüüd juhib Euroopa kultuuripealinna Tartu 2024 tiimi ja ettevalmistustegevusi.» Kas tõesti? Ühe vana kultuurilinna väärtuste tundmaõppimiseks ei kulu mitte aasta, vaid aastakümneid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles