GALERII Eesti naiste vaimustavaim breikar on Melani Väits

Copy

Tartu Raatuse koolis peetud Eesti tänavatantsijate liidu 2023. aasta kolmas karikaetapp pani maja vappuma nii breiktantsijate kui ka püstiste tänavatantsude eri stiilide esindajate liikumisvaimustusest ja trikkidest.

Mitte ükski pealtvaataja, kes 22. oktoobril Raatuse kooli võimlasse sisenes, ei saanud jääda ükskõikseks, tajudes meeletut energiat ja erakordseid rütme ning saalisolijate ülisõbralikku kaasaelamisrõõmu.

Eesti tänavatantsijate liidu koordinaator Merit Meronen ütles, et kohal oli tublisti üle saja võistleja ning kuna see oli avatud võistlus, siis oldi tuldud end proovima ka Eestist  väljaspoolt, näiteks Lätist.

Päeva esimesel poolel võistlesid breiktantsijad.

Breiktants pälvib oma trikkidega rohket tähelepanu ja on nii mõnestki teisest tänavatantsuliigist populaarsuselt üle. Väheoluline pole seegi, et järgmise aasta Pariisi olümpiamängudel teeb breiktants olümpiadebüüdi.

Raatuse koolis läbi viidud karikaetapil võistesid breikarid laste ehk kuni 12-aastaste, juunioride ehk 13–16-aastaste ning täiskasvanute ehk 17-aastaste ja vanemate tantsijate kategoorias, poisid ja tüdrukud eraldi.

Kerged trikid

18-aastane Melani Väits, kel sel võistlusel finaalis teisi omaealisi tüdrukuid seekord vastasteks võtta ei olnud, astus lahingusse koos noorte meestega. Ta näitas üles suurt vaprust ja teenis publikult iga triki järel marulise aplausi, saades sellest vaid hoogu juurde.

Breigib Melani Väits.
Breigib Melani Väits. Foto: Sille Annuk

«Väiksena inspireerisid mind väga just need akrobaatiliseld trikid, mida breiktants pakub, ja kuna mõned neist tulid mul kergesti välja, siis see mind sinna trenni üldse kiskus,» rääkis Melani Väits pärast. Ta on breiktantsuga tegelenud kaheksa või üheksa aastat, õpib Võru gümnaasiumi 12. klassis ning on ka treener JJ-Streeti tantsukoolis.

Melani Väits ütles, et nüüd pakub talle suurt huvi ka breiktantsukultuur ja ajalugu laiemalt ning lisas, et breikarite kogukond koosneb äärmiselt toredatest ja südamlikest inimestest, mis samuti teeb selle ala võluvaks ja ligitõmbavaks.

Melani
Melani Foto: Sille Annuk

Melani Väits oli näiteks Eesti tänavatantsijate liidu üldkarikavõitja 2022. aastal. Missuguse skooriga lõpetab ta tänavuse aasta, selgub 3. detsembril.

Oma teekonnal peab ta oluliseks kõiki treenereid. JJ-Streeti tantsukoolis on teda juhendanud Mari Venski ja Joel Juht. Lisaks on ta saanud teadmisi rahvusvahelistelt tipptantsijatelt, nagu Bboy Focus, Renegade, Bboy Calle, Joseph Go, King Charles, Henry Link ja Kieran.

Ta on võistelnud ka suurtel välismaistel tantsuvõistlustel: Flow Mo 20th & 21st Anniversary ja Break SM 22’ (Soome), West Country Clash (Suurbritannnia) ning Baltic Breaking Grand Prix (Läti).

Kohtunike šõu

Pühapäeval Raatuse koolis aset leidnud karikaetapi kohtunikud olid B-Boy Tino Ukrainast, B-Boy Genetics Lõuna-Aafrikast ning B-boy Renegade Inglismaalt. Enne autasustamistseremooniat astusid nad samuti põrandale, et näidata oma tantsuoskusi puhtalt lõbu pärast.

Kohtuniku B-Boy Tino etteaste.
Kohtuniku B-Boy Tino etteaste. Foto: Sille Annuk

Püstiste tänavatantsude kategooriates – Locking, Popping, House, Krump ja hiphop – võistlused kestavad pühapäeva hiliste õhtutundideni välja.

Eesti Tänavatantsijate Liidu koordinaator Merit Meronon ütles, et tema tantsib just nimelt hiphoppi ja House’i.

Keegi ei jää külmaks.
Keegi ei jää külmaks. Foto: Sille Annuk
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles