Tartu südalinnas toimub eesliinitöötajate õppus (1)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Viimane suurem õppus toimus Tartus 26. oktoobril.
Viimane suurem õppus toimus Tartus 26. oktoobril. Foto: Kristjan Teedema

Täna leiab Tartu linnas aset õppus, milles osalevad nii politsei, pääste, kiirabi, Tartu linn kui ka Tartu ülikool. Õppuse eesmärk on harjutada eesliinitöötajate koostöövõimet.

Õppuse politseipoolse juhi Mikk Salumetsa sõnul algab see Tartus täna kell 14. «Koostööharjutus kestab südaööni ning siis on Tartus näha tavapärasest enam politseinikke, päästjaid ning meedikuid,» selgitas ta.

Õppusel reageerivad eesliini töötajad sündmustele, mis leiavad aset nii linnaruumis kui ka asutustes. Asutustes läbi viidavad harjutused on sealse personaliga kooskõlastatud ning tavakodanikule need ootamatusi kaasa tooma ei peaks. «Küll aga tuleb õppuse päeval arvestada, et linnas on rohkesti operatiivsõidukeid ja eesliinitöötajaid,» lisas Mikk Salumets. «Võib kosta helisid, mis võivad ehmatada või häirida. Kinnitame, et need kõik on imiteeritud ja ohtu kellelegi ei ole ning tegu on vaid õppusega, kus omavahelist koostööd ning reageerimist lihvime.»

Samasuguseid õppusi on politsei ühes partneritega viimase aasta jooksul Tartus ja selle lähiümbruses korraldanud juba mitmeid.

«Oleme püüdnud tavainimesi võimalikult vähe häirida. Kuna seekord aga tuleme Tartu linna südamesse, siis paratamatult võib esmareageerijate suur hulk linnapildis inimesi ehmatada või mõningal määral segada. Toonitame veel kord, et tegu on koostööks väga olulise õppusega ning palume arvestada võimalike ebamugavustega,» rääkis õppuse juht.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles